Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Kobe Schoofs (ZATeam) wint zilver op BK 1500m

maandag 10 okt 2011

De 15-jarige Kobe Schoofs heeft een tweede plaats behaald op het Belgisch Kampioenschap 1500m. De atleet van het ZATeam liep op de piste van Moeskroen een attente wedstrijd en moest finaal enkel Arno Nackaerts laten voorgaan ( 4min23sec). Na 2 opeenvolgende successeizoenen zet het jonge talent nu ook de stap naar de topsportschool atletiek te Hasselt. Tijd voor een interview:
 
Kobe, proficiat met je zilveren medaille op het BK 1500m. Heb je aan de start van zo’n BK eigenlijk meer wedstrijdstress dan bij een gewone wedstrijd ?
Dankjewel, dat valt heel goed mee. Als er al meer stress is, zal dat vooral de avond voor de wedstrijd zijn. Maar eens je 's ochtends op staat ben je enkel en alleen bezig met het voorbereiden van die wedstrijd. Bij mij komt er dan wel een hele sterke focus maar echt stress heb ik dan eigenlijk niet. Al is het natuurlijk wel de wedstrijd waar je gans je sezioen hebt op afgestemd en die wil je dan uiteraard zo goed mogelijk doen. 
 
Na je zilveren medaille op het BK veldlopen is dit al je tweede Belgische zilveren medaille van het seizoen. Aan welke zilveren medaille hecht je het meest belang ?
Dat is een hele moeilijke. Neem dan toch maar de 1500. Om de simpele rede dat ik vorig jaar helemaal niet tevreden was van mijn zomerseizoen. Op het einde van seizoen ging ik niet echt twijfelen, maar ik ging me toch afvragen of die piste me eigenlijk wel lag. Op de veldlopen stak ik er toen bovenuit en op de piste draaide het niet echt. Toen heb ik voor mezelf uitgemaakt dat dit een heel belangrijk seizoen zou worden. Als laatstejaars cadet moest dit het seizoen worden van of enerzijds de twijfel of anderzijds de bevestiging. Mede door die zilveren medaille op het BK 1500 is het de bevestiging geworden.
Wat vond je zelf de allerstrafste prestatie van het afgelopen zomerseizoen?
Daar ga ik voor het neerzetten van mijn besttijd op 1500m te Vilvoorde al heel vroeg op het seizoen. Op een moment dat ik nog niet op mijn beste niveau zat. Die tijd heb ik jammer genoeg niet meer kunnen evenaren… en dat is ergens toch wel de teleurstelling van mijn seizoen. Het feit dat ik zo vroeg zo'n tijd kon neerzetten wil zeggen dat er zeker nog wat seconden hadden afgekunnen. Dat had ik dan ook graag getoond. 
 
Ondertussen zit je al enkele weken op internaat in de topsportschool van Hasselt. Is de aanpassing vlot verlopen ?
De aanpassing is zeer vlot verlopen. Ik heb nog geen enkel moment spijt van mijn keuze en ik amuseer  me er ook echt goed. Ik voel me dus goed in zowel klas- als trainingsgroep
Je zal nu dus het grootste deel van je trainingen in Hasselt afwerken. Zullen we je dit jaar nog vaak zien trainen in de bossen van de Druivenstreek ?
Dat is de bedoeling van wel! Ik wil proberen de contacten met mijn club ZATeam hier zo goed mogelijk te onderhouden en de trainingen die ik meekrijg van op school zal ik ook zo vaak mogelijk met de club proberen afwerken. Ook zal mijn ZATeam-trainer (Hamid Mousaid) hier op de hoogte blijven van alles wat ik train, zowel in de week als tijdens het weekend.