Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Kobe Schoofs (ZATeam) allersnelste 800m-loper van Vlaanderen

vrijdag 04 feb 2011

Om het op z'n Van Looy’s uit te drukken...
“De genaamde ‘Schoofs Kobe’ dient tijdens het atletiekjaar 2011 niet langer als dusdanig aangesproken te worden. Juister en eerbiediger is het om vanaf nu te zeggen ‘de allersnelste atleet van Vlaanderen’ over 800m.
 
De zopas 15 geworden Kobe Schoofs uit Eizer verroverde op 23 januari immers de titel van ‘Kampioen van Vlaanderen’ in de indoor-Topsporthal te Gent. Dit op de 800m bij de cadetten heren.  Na een spannende wedstrijd met vooral een razendsnelle start liep Kobe bijna zij aan zij met concurrent Olivier Sercu naar de eindstreep. De Eizernaar kon echter in een mooie maar felbevochten eindspurt Olivier het nakijken geven: slechts 14 honderdsten bedroeg het minieme verschil! Kobe wordt zo stilaan een specialist in het ‘op de streep winnen van belangrijke wedstrijden’.
 
Kobe kon net als de andere atleten van het Zoniën Athletics Team de laatste maanden nochtans niet altijd optimaal trainen. Dit getuigt Kim Van Caudenberg, jeugdsportcoördinator van het ZATeam: “De atletiekpiste te Overijse was deze winter meerdere weken onbeloopbaar door de sneeuwval. Daarna werd ze herschapen in een modderpoel door de snelle dooi en enkele regenbuien. Afgelopen week  werd  ze dan ook nog eens herschapen in een ijspiste door de ijzel. Het is uiteraard vrijwel onmogelijk om in dat soort omstandigheden aan de noodzakelijke snelheidstraining te doen. Dat Kobe er ondanks alles nog in slaagt om deze Vlaamse titel binnen te rijven, kan niet onderschat worden.”
 
Dit weekend verdedigt Kobe net als clubgenoten Laura en  Jana Vanhoegaerden zijn titel van ‘provinciaal kampioen veldlopen’.  Op 13 maart volgt ook nog het Belgisch Kampioenschap veldlopen te Oostende. Er breken dus spannende tijden aan voor de atleten van het ZATeam.
 
Meer info: www.zateam.be