Kevin Demaerschalk wint BFO Award in Ieper

zondag 26 jun 2011

Verscheidene piloten reden zich in de kijker in de Geko Ypres Rally. Freddy Loix verstevigde zijn zegerecord met een zevende overwinning in Ieper. Er was natuurlijk het opmerkelijke debuut van de Mini Countryman Cooper S van Patrick Snijers, die dicht in de buurt van het algemene podium kwam. Hans Weijs Jr debuteerde in Super 2000 met een schitterende podiumplaats. Kevin Abbring domineerde de strijd bij de voortrekkers met een Citroën DS3, maar de jonge Nederlander schoof in de slotfase even in een greppel, wat hem zeven minuten kostte. Cédric Cherain reed een beresterke wedstrijd en knokte met Kris Princen, maar ook hij haalde de finish niet, net zomin als Ghislain de Mevius met zijn Peugeot 207 R3T. 
 
Uiteindelijk was er toch een jongere die alle valstrikken kon ontwijken op het verraderlijke parcours: Kevin Demaerschalk. De 20-jarige piloot uit Hoeilaart debuteerde een jaar geleden in de rallysport, nadat hij eerder Belgisch kampioen was in karting. In zijn debuutjaar werd Kevin meteen vice-kampioen in de Ford Fiesta Sport Trophy, waarna hij een van de genomineerden was voor de RACB Awards in de categorie Rookie of the Year. 
 
Dit seizoen stapte Kevin Demaerschalk over naar de Citroën C2 Trophy. Het succes bleef door pech uit, maar uitgerekend in Ieper pakte Kevin de overwinning in de C2 Trophy, wat hem meteen de BFO Award opleverde. 
 
Door het wisselvallige weer was deze editie veel moeilijker dan de wedstrijd van vorig seizoen. Vrijdagavond heb ik echt geluk gehad. In een snelle waaier raakte de bodemplaat de rand van de weg en werd ik uit de koord geworpen. We gingen aan hoge snelheid rond. Ik stond achterstevoren op de baan, tussen twee diepe grachten… Soms heb je wat geluk nodig. Zaterdag heb ik constant de voorsprong op Xavier Baugnet gecontroleerd. Ik ben natuurlijk erg blij met mijn eerste overwinning in de Citroën Trophy en met deze BFO Award!" (bron: autonews)