Kevin Demaerschalk rallynieuws!

zondag 05 jun 2011

Voor onze dorpsgenoot Kevin Demaerschalk was de tweede manche van de Citroën Racing Trophy Belux veel te kort. Een klein mechanisch probleem dwong hem bijna meteen tot de opgave. Om toch kilometers te maken en zeker te zijn dat het euvel opgelost was, namen Kevin en Laurent zondag deel aan de RS Tornacum, waar ze zich konden meten met een zekere François Duval die aan de start kwam met een vergelijkbare wagen.

Vanaf de start van de eerste proef van de Sezoens Rally, besefte Kevin Demaerschalk dat hij geen mooie dag zou beleven in Bocholt: "Bij de eerste acceleratie begon de motor te haperen. Op een dergelijk snel parcours kost je dat meteen een pak seconden. We waren opgelucht toen de tweede proef geneutraliseerd werd. Terug in het servicepark werkte het team van MY Racing heel snel om de bougies, de kabelboom, de bobijn, enz. te controleren en te vervangen."

Helaas bleek het probleem niet opgelost. "Om de motor niet te beschadigen, besloten we op de derde proef te stoppen," bevestigde Kevin. "Terug in het servicepark vond het team de oorzaak van het probleem. Een sensor van de krukas was de boosdoener. Natuurlijk is deze tweede opgave in de Trophy door een klein probleem geen goede zaak voor ons."

Om zeker te zijn dat de motor niet geleden had en dat het probleem wel degelijk opgelost was, beslisten Kevin en Laurent om zondag de RS Tornacum in de streek van Doornik te rijden. "We kwamen zondagochtend ter plaatse en hebben nog snel een rondje over de proeven gereden om te verkennen," lacht Kevin. "Een goede training! in de eerste ronde wilden we gewoon controleren of de motor het goed deed. Bovendien hadden we te harde rubbers gemonteerd. De chrono was niet goed. Omdat François Duval ook van de partij was met een C2-R2 Max, hebben we vanaf de tweede ronde een tandje bij gestoken. Tijdens de derde lus waren we slechts 4" trager dan François over 14 km. In de slotronde waren we zelfs sneller en verbeterden we zijn snelste tijd. Het is altijd tof om jezelf eens te meten met een piloot als François, al reed hij op Michelin en wij op Pirelli. De sfeer was uitstekend en we hebben goed gelachen met hem en zijn copiloot, maar ook met Marc Duez."

Zijn copiloot Laurent Dujacquier was natuurlijk ook opgelucht: "Zeker wel, want de opgaves in de Rally van Wallonië en de Sezoens Rally hebben pijn gedaan. Het was tof om onze tijden te kunnen vergelijken met die van François Duval en Anthony Bourdeaud’hui, twee goede kameraden. Kevin heeft zijn snelheid weer eens bewezen, maar het wordt tijd dat we in de Citroën Trophy die snelheid kunnen omzetten in een overwinning. Hopelijk hebben we meer geluk in Ieper."

“Tof om me te vergelijken met Duval …"

Met dank aan Dirk Jacquet voor de info.