Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Kevin Demaerschalk

woensdag 03 nov 2010

Kevin Demaerschalk, amper 19 jaar, is aan zijn eerste seizoen in de rallysport bezig na een mooie loopbaan in karting. Hij is nu al een van de referenties in de Ford Fiesta SportTrophy.
 
Hoewel hij nog een kans maakt op de titel, zal de jonge belofte uit Hoeilaart geen onbezonnen risico's nemen op de proeven van de Condroz.
 
Als tweede in de FFST heeft Kevin Demaerschalk nog altijd uitzicht op de titel: "Daarvoor heb ik wel een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden nodig. We moeten zelf winnen, met minstens twaalf snelste tijden, en tegelijkertijd zou Cédric De Cecco op moeten geven.
 
Dat wens ik hem natuurlijk niet toe," tempert Kevin. "We gaan eerder van start om de finish te bereiken en onze tweede plaats te verdedigen. Dat zal zeker niet makkelijk zijn, want ik zal deze rally ontdekken, zoals ik alle proeven dit seizoen heb ontdekt... Vorig jaar was ik nog als toeschouwer aanwezig."
 
Kevin, een debutant in deze wedstrijd, beseft dat het een zware opdracht wordt. "De Condroz is een atypische rally. Wanneer het regent of als het tijdens de dagen vooraf geregend heeft, worden de proeven echte schaatsbanen. Ik zal niet op 100% moeten rijden. Eerder aan 80% om een zekere veiligheidsmarge te behouden. Zaterdag regende het tijdens de verkenningen. Ik voelde toen al hoe precair de grip op sommige plaatsen was... Ik reken op de ervaring van mijn copiloot,Laurent Dujacquier, die deze wedstrijd al een paar keer heeft gereden."
 
Laurent, vorig jaar nog tiende als copiloot in een Mitsubishi Gr.N, kent het belang van een copiloot in dit soort wedstrijden: "Ons eerste doel is het bereiken van de finish zondagavond. Kevin moet ervaring opdoen. Dat is het belangrijkste voor zijn toekomst. Voor onze partner, Frédéric Simus van Simus.be (Froid Naturel), is het belangrijk dat we een wedstrijd gecontroleerd kunnen finishen. Gelet op het natuurlijk talent van Kevin, zullen de resultaten dan wel automatisch volgen." 
 
Hoeilander.be vond dit artikel op autosport.be.