Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Kan een betere feestzaal in Hoeilaart?

maandag 26 mei 2014

Maandag 26 mei - Vorige vrijdag nam de seniorenraad afscheid van het Lindenhof. Meer dan 150 man was op de afspraak, gneoot van een lekker bord charcuterie en maakte daarna de dansvloer onveilig. (klik hier voor enkele foto's)
Nu de einddatum van het Lindenhof zeer dichtbij is, kregen wij het volgende schrijven van Stefaan De Rudder. Hij doet een warme oproep om werk te maken van een betere feestzaal.
 
Het zijn barre tijden voor feestvierende Hoeilanders want het Lindenhof moet noodgedwongen zijn deuren sluiten. Honderden koppels vierden er hun huwelijk, honderden Communiekantjes vierden er hun feest. Talloze verenigingen hielden er hun jaarlijkse eetfestijnen en organiseerden er de meest uiteenlopende activiteiten. Helaas aan al dit leuks komt nu een einde want de zalen moeten onherroepelijk dicht, of toch niet…
 
In onze gemeente bestaan twee zalen waar het mogelijk is om evenementen en eetfestijnen te organiseren. Met name ‘Het Lindenhof’ en ‘De Eekhoorn’ vervullen deze functie. Beide zalen zijn echter niet meer van deze tijd en zouden een flinke renovatie moeten ondergaan. De nodige fondsen om dit te realiseren zijn echter niet voorhanden. Beide beheerraden beschikken niet over het nodige kapitaal om de zalen aan te passen aan de noden van deze tijd.
 
Is het echter utopisch om te denken dat, boven alle politieke en/of andere overtuigingen heen, men denkt aan het samenbrengen van de beide dossiers. Een van de zalen zou verdwijnen en de vrijge-komen gronden zouden kunnen bebouwd worden met woongelegenheden en/of handelshuizen. De opbrengst van deze investering zou dan kunnen gebruikt worden om aan de andere zaal de nodige kosten te doen. Een studie kan uitwijzen welke van de twee zalen het meest geschikt is om te blijven bestaan. In het kader van een pps (publiek private samenwerking) zou een dergelijke constructie moeten mogelijk zijn. Er zijn voldoende voorbeelden in andere gemeenten die bewijzen dat het kan.
 
Een fantastische uitdaging en een uitgelezen gelegenheid om iets te doen ten bate van de hele Hoeilaartse gemeenschap. Wie mee aan de kar wil trekken kan zich altijd melden op tel. 026571042 of 0474294506. – Stefaan De Rudder