Kamiel Van Assche en Pieter Muyldermans winnen de kaastaartenwedstrijd 2012 (enkele foto's)

zondag 09 sep 2012

Zondag 9 september - Vijftien juryleden beoordeelden deze voormiddag de zestien traditionele en vijf creatieve kaastaarten die waren ingezonden voor de jaarlijkse wedstrijd. In tegenstelling tot de voorbije jaren ging deze wedstrijd niet door in de Woonzorgsite "Hof Ten Doenberghe", wat te betreuren is, ditmaal was de cafetaria van het Felix Sohiecentrum de verzamelplaats voor al wie wou proeven en zelf oordelen over de kwaliteit van de ingezonden kaastaarten.
 
De kwaliteit was er dit jaar zonder twijfel en de jury had het niet gemakkelijk om na het proeven de verdiende winnaars aan te duiden.
 
Winnaar  in de categorie "Creatieve Kaastaart" werd Pieter Muyldermans, die twee jaar geleden ook al won met een "traditionele kaastaart". Winnaar in de categorie "Traditionele Kaastaart" werd Kamiel Van Assche die vorig jaar al de beste "Creatieve Kaastaart" bakte. Beide winnaars zijn geen onbekenden bij de bakkerij Linda Vandervaeren,  de grote specialist van de Hoeilaartse kaastaart. De grootvader van Pieter Muyldermans werkte er ooit en Kamiel Van Assche is de kleinzoon van de stichter van de bakkerij, Marcel Vandervaeren.
 
Op de prijsuitreiking (zie foto's) kon Kamiel niet aanwezig zijn en werd hij vertegenwoordigd door zijn moeder, Monique.
 
Het feit dat vijftien juryleden tot deze terechte uitslag kwamen, bewijst dat de waardering voor dit erkende streekproduct, bijzonder groot is en dat de Hoeilander zijn taart kent!  
 
 
Je kan de winnende recepten hieronder downloaden. Ook de recepten van vorig jaar staan op onze website (klik hier).