Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Kaastaartenwedstrijd 2013: na de zoon wint nu de vader! (enkele foto's)

zondag 08 sep 2013

Zondag 8 september - Vanmorgen is het Druivenfestival 2013 officieel van start gegaan. Dat gebeurt traditiegetrouw met de kaastaartenwedstrijd. Door het ontbreken van de inzendingen van het rusthuis was het deelnemersveld iets uitgedund maar toch waren er in beide categorieën, traditioneel en creatief, voldoende taarten om van een echte wedstrijd te spreken.
 
Voor het eerst werden beide categorieën door dezelfde Hoeilander gewonnen: Jan Van Assche, onze hoofdredacteur, had voor de creatieve taart gekozen voor de combinatie van kaas en Hoeilaartse druiven, blijkbaar een goed idee.
 
De traditionele kaastaart had als minder alledaags ingrediënt, o.a. de macaronkoekjes van de Wereldwinkel.
 
Nadat zoon Kamiel twee jaar geleden de 'creatieve' en vorig jaar de 'traditionele' won, is het dus nu vader Jan die de jury, bestaande uit afgevaardigden van de verenigingen die volgende week actief meewerken aan het Druivenfestival, kon overtuigen.Na hun oordeel kon het publiek proeven van alle deelnemende kaastaarten en zich zelf een idee vormen van de kwaliteit van al dat baksel, terwijl Koda zorgde voor het muzikale sausje.
 
Davidsfonds Hoeilaart en Hoeilander.be nodigen je trouwens uit om volgend weekend, tijdens het Druivenfestival, te komen proeven van de Hoeilaartse kaastaart, een erkend streekproduct dat bij een vleugje volksmuziek wordt geserveerd in de kasteelhoeve. Tot dan!
 
De winnende recepten zijn hieronder te downloaden.

BijlageGrootte
PDF icon RECEPT WINNENDE KAASTAART 2013.pdf42.36 KB