Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

KA Tervuren speelde "Armandus de Zoveelste"

zondag 30 mrt 2014

Zondag 30 maart - Vorige donderdag en vrijdag bracht het Koninklijk Atheneum Tervuren  "Armandus de Zoveelste" een knettergek theaterstuk in een regie van Hoeilander, Peter Decoodt, en Pieter Reynders. Er stonden ook talloze dorpsgenoten op de planken. Het verhaal gaat als volgt: Mariola, de echtgenote van koning Armandus ligt op sterven. Armandus wil zijn koninkrijk overdragen aan zijn zoon Eduardus, maar die ziet dat niet zitten en stelt voor dat zijn zus Bellatrix de troon overneemt. De kwaadaardige eerste minister steekt daar echter een stokje voor.
 
Armandus en zijn kinderen komen uiteindelijk in een knettergek avontuur terecht en dat zorgt voor absurd en dolkomisch toneel. Maar zoals in alle sprookjes, eindigt het verhaal ook  met een lang en gelukkig leven.
 
We gingen een kijkje nemen en belandden in een volledig uitverkocht CC de Bosuil in Jezus-Eik. Het publiek kreeg een leuk stukje toneel geserveerd met een knap sausje zang en dans. De zaal kon de gekke situaties best smaken.
 
Schooltoneel heeft altijd een uniek karakter vol originaliteit en enthousiasme. Dat was ook ditmaal het geval.
Knap gedaan van KA Tervuren! Een dikke proficiat!
 
Foto's: JanVA