Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Immens waterlek zorgt voor verkeersinfarct

maandag 06 feb 2012

Maandag 6 februari - Een waterlek dat zaterdagmiddag was ontstaan in het begin van de Vlaanderveldlaan, is tot maandagvoormiddag blijven lopen met een immense ijsvorming tot gevolg die vooral de Willem Eggerickx (de schoolomgeving) totaal onberijdbaar maakte.
Het gemeentebestuur was al van zaterdag op de hoogte van het lek maar vond het niet aaangewezen extra personeel op te vorderen om het lek tijdens het weekend te dichten.
 
De straat werd volledig afgesloten met grote verkeersproblemen tot gevolg. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar de schade, vooral ter hoogte van het zebrapad in de Vlaanderveldlaan is aanzienlijk om nog niet te spreken over de grote hoeveelheid water die anderhalve dag zomaar de riool inliep en waar de gemeente wel een aanzienlijke milieutax op betaald.
Het koude weer zorgt inmiddels voor nog meer schade, o.a. in de Jozef Kumpsstraat en bij diverse particulieren thuis, waar de watermeter bevroor en barstte.

't Is winter en het duurt altijd even voor iedereen beseft welke risico's dat inhoudt.