Hoeilanders openen vanavond 2de podium Meivuur

dinsdag 30 apr 2013

Voor de eerste keer in de geschiedenis zorgt het Meivuur te Overijse, vanavond, voor een tweede podium. Hiermee wordt ingespeeld op de vraag van vele bezoekers, die de drukte voor het hoofdpodium beu waren.
Het podium staat op het benedenplein van de feestsite. Het genre zal variëren maar de focus ligt vooral op de jaren 90 en 2000. Het andere podium bevindt zich zoals ieder jaar achteraan op het Meiveld en voorziet de nodige beats voor de jeugd.
 
Het tweede podium zal bemand worden met enkele top-dj’s. Zo openen 3 of a kind, 3 jonge hoeilanders, en ook het DJ Duo Mensch, erger je niet! heeft zijn roots in Hoeilaart. Soul Shakers, bekend van onder meer Laundry Day en Couleur Café, zullen de avond op dit nieuwe podium afsluiten.
 
Nieuw dit jaar is ook dat iedereen die naar het Meivuur een minimum van 5 drankbonnetjes moet kopen alvorens de weide op te gaan. Hieronder vind je de uitleg waarom:
 
We krijgen de laatste dagen vaak de vraag waarom jullie als bezoeker verplicht 5 euro drankbonnen moeten kopen. Via deze weg willen we dit toch even verduidelijken en uitleggen waarom we deze stap genomen hebben.
 
Het Meivuur is sinds het ontstaan een gratis evenement. In de beginjaren was dit zeer kleinschalig en waren er ook niet zoveel kosten aan verbonden. Door de jaren heen groeide het evenement uit tot wat het vandaag de dag is, zo ook de kosten. Hierdoor begonnen we als organisatie te twijfelen aan de haalbaarheid van het gratis concept.
 
Er werden een aantal mogelijkheden onderzocht om de stijgende kosten te dekken. Inkom vragen wilden we liever niet en dus gingen we op zoek naar een alternatief. Iedereen wordt verplicht om voor 5 euro drankbonnen te kopen. Deze kunnen jullie direct gebruiken aan de togen. Moesten we echt inkom vragen, dan zou je gewoon 5 euro kwijt zijn, en dat is nu niet het geval. Door deze maatregel willen we het Meivuur gratis proberen houden, weliswaar met een kleine verplichting om bons te kopen.