Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Hoeilanders naar "De Wachtnacht" in Gent

zondag 12 sep 2010

Op zaterdagochtend vertrok een groep dorpsgenoten naar Gent voor de Wachtnacht. De Hoeilaartse Gros maakte het mogelijk dat een twintigtal Hoeilanders met gemeentelijk vervoer deze belangrijke happening bijwoonden.  
Hier is het verslag van een van hen: Rein Van Gisteren. 

’Armoede de wereld uit’
 
Gent vormde op 11 september het decor voor ‘De Wachtnacht’, een manifestatie om regeringen er aan te herinneren dat zij in 2000 een VN-verklaring hebben getekend tegen armoede. Maar of zij die in 2015 ook echt hebben weten te halveren is de vraag. ‘Verzet begint niet met grote woorden maar met kleine daden’, staat in een gedicht van Remco Campert op een Gentse stadsmuur… Tienduizenden Vlamingen togen naar het Sint-Pietersplein om uiting te geven aan hun bezorgdheid. Daar werd een filmpje opgenomen waarin ze collectief optraden als figurant.
 
 
 
Ook België heeft beloofd wat te doen aan extreme armoede, aan onderwijs, vrouwenrechten, kinder- en zwangerschapssterfte, besmettelijke ziektes, duurzaamheid en eerlijke handel. Uit Hoeilaart toog een delegatie van inwoners naar Gent om daar hun zorgen kenbaar te maken over  het halen van deze ambitieuze millenniumdoelstellingen. De gemeente Hoeilaart stelde het busvervoer beschikbaar. Op het Sint-Pietersplein in Gent traden onder meer Johan Verminnen, Tom Dice en Youssou N’Dour belangeloos op om regeringen de wacht aan te zeggen.