Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Hoeilaartse kaastaart groot succes op Dijlelanddag! (fotoalbum)

maandag 11 jun 2012

Maandag 11 juni - Na Hoeilaart vorig jaar, was het ditmaal de beurt aan Kortenberg om de hoogdag van de toeristische regio Dijleland te organiseren. De namiddag was opgebouwd rond "1312 - 2012", de 700ste verjaardag van het "charter van Kortenberg". De Oude Abdij diende als decor voor tal van activiteiten en net als vorig jaar waren er ook tal van tentjes met lekkere streekproducten.
 
Uiteraard ontbrak de Hoeilaartse kaastaart niet op de afspraak. Deze lekkernij werd op de Dijlelanddag aan de man gebracht door het team van bakkerij Linda Vandervaeren dat de handen meer dan vol had.
 
Naast een toneel over Hertog Jan II van Brabant was er ook 'kunst in het park', een wandeling kinderanimatie, Radio Ozon en het spetterende  optreden van 'Schoon Vertier'.
 
Het 'Charter van Kortenberg' wordt door historici beschouwd als een van de eerste stappen naar democratie omdat hertog Jan II toen tal van vrijheden schonk aan de burgers van zijn hertogdom.
 
Klik hier voor meer info.