Hoeilaart zong de pannen van het dak (fotoalbum)

zondag 30 jun 2013

Zondag 30 juni - Het blijft een eenvoudige maar succesvolle formule, een CD vol liedjes door de luidsprekers jagen en meezingen onder leiding van hyperactieve presentator die het publiek zover krijgt de longen uit het lijf te zingen. Dit jaar was dorpsgenoot 'den Dimmi' de conferancier van dienst en dat deed hij met humor en overgave, wat de vele toegestroomden wel konden smaken.
 
Na de klassieke stroeve opwarmingsminuten zat de sfeer er behoorlijk in en na de pauze zorgde, zoals elk jaar, 'Le Lac du Connemara' van Michel Sardou voor de climax, witte servietten inbegrepen. Al werd 'You Never Walk Alone' ook bijzonder uitbundig meegezongen. Was het dit jaar de negende editie? Dan wordt het volgend jaar zeker en vast een bijzondere, met nieuwe ideeën want, los van het succes komt er toch wel wat sleet op de formule. Een terugkeer naar het Ruusbroecpark zou een must moeten zijn.
 
Hopelijk wordt de vlag van de Vlaamse Gemeenschap dan ook met wat meer respect behandeld want dit jaar hing ze toch wel echt opvallend en provocerend ongelukkig. Vlaanderen zingt kadert immers nog altijd in 'Vlaanderen Feest' ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag en dan heeft de vlag van die gemeenschap ook haar rechten.
 
Foto's: JanVA