Hoeilaart 'stormde' op het Landjuweel te Gent (fotoalbum)

zaterdag 02 nov 2013

Zaterdag 2 november - In het NT Gent werd vorige woensdag een van de mooiste pagina's uit de Hoeilaartse toneelgeschiedenis geschreven. Het gebeurt immers niet elke dag, dat een toneelvereniging van bij ons, de shortlist haalt van 'Het Landjuweel', dat dit jaar al aan de 77 editie toe was. Een mooiere onderscheiding kan je als amateurtoneelvereniging niet halen in Vlaanderen. Een topprestatie!
 
Met een volle autocar vertrokken wij woensdag om 18uur op het Gemeenteplein. Een uur later waren wij dankzij de zoveelste monsterfile toch al in Zaventem geraakt. Om 20u15, een kwartier te laat, kwamen wij in het NT Gent aan, waar men zo vriendelijk was geweest op ons te wachten.De voorstelling zelf was top. Je kon zien dat Elke, Tom, Wouter, Johan, Ike en Youri er echt ontzettend veel plezier in hadden om deze eigenzinnige versie van Shakespeares "De Storm" voor een breed Vlaams publiek van kenners te brengen.
 
Al zagen velen onder ons dit meesterwerkje al voor de derde maal, het zag er allemaal nog even fris en wervelend uit. Deze uitvoering heeft zoveel te bieden dat je elke keer nieuwe details en accenten ontdekt, een echt feest.
 
Een schitterend parcours werd afgelegd en het zal moeilijk worden om dit succes de volgende jaren te evenaren: een uitdaging op zich waar we met z'n allen vol verwachting naar uitkijken. Jammer dat niemand van het schepencollege was meegereisd om mee te genieten van deze Hoeilaartse culturele hoogdag. Zoveel kansen krijg je immers niet!
 
In ieder geval een dikke proficiat aan Reintje en bedankt, Elke, Tom, Wouter, Johan, Ike en Youri voor dit mooie gebeuren dat Hoeilaart zo uitdrukkelijk op de Vlaamse toneelkaart heeft geplaatst.
 
Foto's: JanVA
 
Klik hier voor een album met enkele sfeerbeelden!
Klik hier voor iPad en download!
 
Klik hier voor het album van de voorstelling!
Klikl hier voor iPad en download!