Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Hoeilaart Quizt spannend tot op het laatste moment (fotoalbum + enkele vragen)

zondag 24 nov 2013

Zondag 24 november - Met amper 3 punten verschil op een totaal te behalen van 165, haalde de ploeg 'reserven" met Nico Guns, Alain Dragon, Tom De Rudder en Carl Beelen het gisterenavond van de familie Verhaeghe (Hark). Beide ploegen wonnen de quiz al in het verleden en maakten ook dit jaar hun favorietenrol waar. Vooral de 'Rode Draad' deed Rik Verhaeghe en zijn ploeg de das om. De zoektocht naar Archimedes kostte hen vier volle punten.
 
8 ronden van 9 vragen, een fotovraag en een rode draad vormden het smakelijke en gevarieerde menu van een niet echt gemakkelijke maar vooral gezellige en plezante "Hoeilaart Quizt". Het Davidsfonds verwelkomde hiervoor 21 ploegen die er een leuke avond aan overhielden en mooie prijzen.
 
Voor de winnaars waren er bloemen en champagne, om nog maar te zwijgen over de 'eeuwige roem' zich het volgende jaar de 'slimste ploeg van Hoeilaart' te mogen noemen.
 
Ook jij kan meeproeven van wat de avond in petto had. We hebben enkele multimediavragen online geplaatst. Doe zelf de test een speel mee!
 
Vraag 1: We tonen je vijf fragmenten van liedjes die  elk terug te brengen zijn tot een beroep (in de brede zin van de betekenis). De titel, naam van de artiest ... kunnen je daarbij helpen maar misschien moet je ook wat verder denken dan dat. Vind de vijf beroepen.
 
Vraag 2: Dit filmpje uit 10 geluidsfragmenten verwijst naar 10 Europese steden. het antwoord vind je soms in de titel, soms in de naam van de uitvoerder, maar het kan ook iets verder gezocht zijn. Zoek de steden
 
Vraag 3: Het volgende filmpje herbergt 6 fragmenten van de Britse popgroep Queen met Freddie Mercury. Neem de eerste letter van elke titel en vorm daarmee een woord van zes letters. Veel plezier!
 
Vraag 4: De PDF die je hieronder kan downloaden, bevat 20 foto's die in de voorbije 3 jaar verschenen op Hoeilander.be en in De Serrist. Vertel ons op welk evenement of welke gebeurtenis de foto genomen werd. Zeg bvb. niet gewoon Druivenfestival, maar ook welke activiteit tijdens het Druivenfestival. Zeg niet gewoon 'feestje' maar omschrijf de reden van het feestje.
 
Vraag 5: In dezelfde PDF vind je ook een afbeelding van 10 kunstwerken. De vraag is eenvoudig. Plaats ze chronologisch in de juiste volgorde van oudste naar jongste kunstwerk.
 
 
Klik hier voor het filmpje van vraag 1
Klik hier voor het filmpje van vraag 2
Klik hier voor het filmpje van vraag 3
 
Foto's: KarelVA