Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Groot 'WK' scherm op eerste 'Hoeilaart Zomert'

donderdag 03 jul 2014

Donderdag 3 juli - De cultuurraad heeft, in juli en augustus, viermaal "Hoeilaart Zomert" geprogrameerd op het plein voor het GC Felix Sohie. De gemeente  heeft er voor gezorgd dat dit zomerfestival GRATIS is. De aftrap wordt gegeven op zondag 13 juli vanaf 18 uur, met de Zuid-Amerikaanse groep Takatuka die het publiek zal opwarmen voor de finale van het WK in Brazilië. Dit gebeurt in samenwerking met de sportraad, de sportdienst en caafé Sportecho.
 
De volgende 3 edities zijn: 
 
Zondag 27 juli 2014, 11 uur
Wereldmuziek: Benne Bayfall
Toegang gratis.
Organisatie: Cultuurraad, met Gros.

Met de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking als partner, komt de muziek uit Senegal. Benne Bayfall heet de groep, die bestaat uit vier Senegalezen en één Vlaamse zangeres, Dominique Meeus. Dominique woont sinds vijf jaar in Senegal en is de stuwende kracht achter de idee om met de groep naar Europa te komen.
Op het repertoire staan voornamelijk Afrikaanse reggae en ritmes. Maar naast exotisch klinkende muziek met opzwepende ritmes, die doen denken aan zomerse zandstranden op een verafgelegen eiland, is dit ook een groep met een verhaal. Dominique wil tijdens het optreden het verhaal van deze vijf muzikanten vertellen. De groep is zeer populair in Senegal en speelden zelfs al in het voorprogramma van Youssou N’Dour.

Zondag 3 augustus 2014, 11 uur
Vrolijke jazz: Waso
Toegang gratis.
Organisatie: Cultuurraad, met de Seniorenraad.

Koen De Cauter richtte in 1975 het befaamde Waso Quartet op, wat zorgde voor de heropleving van de Hot Clubmuziek in de lage landen. Nu, bijna 30 jaar na het ontstaan, heeft deze groep zichzelf eens temeer heruitgevonden. Koen, zijn zonen Dajo en Waso, en Fapy Lafertin zijn vier uitmuntende muzikanten die de essentie van Django Reinhardts muziek bestuiven met verschillende genres: tzigane, musette, chanson, klassiek, folk en zowel New Orleans als swing- en hedendaagse jazz.

Zaterdag 09 augustus 2014, 14 uur
Straattheater: Circus Krak
Toegang gratis.
Organisatie: Cultuurraad, samen Jeugdraad.

Circus Krak brengt straattheater voor kinderen en hun ouders. Decor en woorden hebben Els Degryse en Dieter Missiaen daarbij niet nodig. Zonder een enkel verstaanbaar woord brengen ze veel verhaal. Soms subtiel, soms hilarisch, laten ze hun publiek lachen. Visuele en absurde humor in een familievoorstelling vanaf vijf jaar. Het pleintje van het GC Felix Sohie wordt die dag omgetoverd in een zandbak want enkele uren later barst op die plek Sexy Summertime van Jeugdhuis Phobos los.

Info: secretariaat Cultuurraad, dienst Cultuur en Toerisme, tel. 02 657 05 05, cultuurraad@hoeilaart.be