Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Gemeentepersoneel laat eigen personeel blazen

woensdag 26 okt 2011

Woensdag 26 oktober - Op de gemeenteraad, maandag, werd het nieuwe arbeidsreglement goedgekeurd dat het gemeentebestuur het recht geeft haar eigen personeel te controleren op alcoholgebruik. Dit kadert in een reeks maatregelen die voortaan zijn opgenomen rond drankmisbruik en roken op het werk. 
 
Het nieuwe reglement laat de gemeentesecretaris of het diensthoofd  toe om een ademtest af te nemen bij vermoeden van alccoholgebruik. Alhoewel niemand kan verplicht worden te blazen, zal een weigering in ieder geval worden genotuleerd.
Op de werkvloer wordt deze maatregel niet door iedereen op gejuich onthaald. Sommigen vinden het een stap te ver, een uiting van gebrek aan vertrouwen in en respect voor het eigen personeel.
 
Alle politieke fracties staan wel voor 100% achter het principe "geen alcohol op het werk', maar CD&V twijfelt eraan of dit 'zelf politie spelen' van diensthoofden, goed is voor de werksfeer, die, sinds het betwiste ontslag van een lid van de waterdienst in maart van dit jaar,  al niet zo denderend is. Men is er ook bang voor dat het ene personeelslid wel en het andere niet zal gecontroleerd worden. N-VA riep maandag op om met al het personeel rond de tafel te gaan zitten en dit alles eens grondig uit te praten, wat tot nu toe niet gebeurd is en waar een grote nood aan is.
 
De toekomst zal uitwijzen of deze beslissing het beoogde resultaat heeft. Wanneer het eerste personeelslid zal moeten blazen? De meerderheid keurde het arbeidsreglement in ieder geval goed.