Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

GAIA voert actie in Groenendaal

donderdag 28 okt 2010

GAIA, de dierenrechtenorganisatie zorgde vandaag voor nieuws in onze gemeente. Samen met de Europese coalitie voor de beëindiging van dierproeven (ECEAE) hebben een vijftigtal actievoerders geprotesteerd voor de Belgische zetel van Allergan aan de Terhulpensesteenweg te Groenendaal.(klik 'lees verder')
 
Blijkbaar is dat bedrijf een van de grootste Botoxproducenten ter wereld. Gaia wil vooral de pijnlijke proeven op dieren aanklagen die gepaard gaan met de productie van Botox.
 
Dit wondermiddel tegen ouderdomsrimpels is tegenwoordig erg in de mode maar niemand blijkt op de hoogte te zijn van de honderdduizenden dieren die elk jaar pijnlijke proeven ondergaan.
 
Het gaat vooral over 300 000 muizen. Gaia roept de producent op om alternatieve proeven te gebruiken die de dieren sparen.