Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Franstaligen willen deel van Hoeilaart bij Brussel

vrijdag 11 feb 2011

De in Hoeilaart wonende Pierre-Yves Monette, de gewezen federale ombudsman en professor internationale bemiddeling aan het Europacollege in Brugge, heeft een eigen voorstel klaar om de politieke knoop rond Brussel en BHV te ontwarren.
 
Voor onze gemeente komt het erop neer dat we een deel van het Zoniënwoud afstaan, om de zogenaamde 'corridor' te verwezenlijken tussen Wallonië en Brussel.
 
De professor is daarmee zeker niet origineel en spitsvondig want dat voorstel lag reeds op tafel tijdens de onderhandelingen over het Egmontpakt.
Hoeilaart zou nog een stuk bos overhouden aan deze kant van de spoorweg en al het andere zou naar Wallonië gaan. Ook Terhulpen, Genval, Rixensart en  Waterloo  zouden bij Brussel worden gevoegd. Een stukje Bosvoorde en Oudergem zou dan weer bij Vlaanderen komen.
 
Het blijft een raadsel waarom men steeds maar weer aan de grenzen van Vlaanderen wil prutsen. In de karen '70 werd het voorstel van de corridor niet weerhouden. Laat ons hopen dat de Vlaamse onderhandelaars van vandaag even verstandig zijn.
 
Wie een uitgebreider artikel hierover wenst te lezen, klik hier voor de website van De Standaard.
 
Hoeilander.be is verbaast dat de heer Monette, de gastvrijheid die hij in onze gemeente geniet, op deze manier vertaalt!