Finalisten Jazz Hoeilaart bekend!

woensdag 10 aug 2011

Jazz Hoeilaart 2011 kondigt trots deze 6 topfinalisten op zijn programma aan. Drie dagen zal je kunnen genieten van zeer divers jazztalent uit alle hoeken van de wereld.

Donderdag 22/09:Quentin Angus Quintet (USA): we starten met een feestavond voor gitaristen. Na een optreden van Belgisch gitaartalent Eric Melaerts, geeft gitarist Quentin Angus het beste van zichzelf op de zessnaar.Sullivan Street Trio (BE): dit trio brengt eigen composities en arrangementen met respect voor traditie maar zin voor modernisme, en vooral veel ‘goesting’ om risico’s te nemen.
 
Vrijdag 23/09: Carl Winther Trio (DK): een aanstormend talent, een groep met een eigen identiteit en een eigen sound.High Definition (PL): dit kwartet rond pianist Poitr Orzechowsky bewees in 2008 al dat het heel wat in zijn mars heeft. Ze sluiten de tweede avond af met een knallend jazzconcert.
 
Zaterdag 24/09:Sean Hutchinson’s Still Life (USA): dit eigenwijze trio vermengt akoestische en elektronische muziek tot een mozaïek van kleuren en stijlen vol improvisatie.Leppinski 2 (DE): een ongewoon duo waarbij stem en gitaar getuigen van een fragiele en delicate harmonie, dat toch ook het publiek kan overdonderen met een ongelooflijke kracht en eerlijkheid.