Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

En hoe moet het dan met de lijnbussen?

vrijdag 17 feb 2012

Vrijdag 17 februari - De verkeersomleiding die het gemeentebestuur uittekende voor de werken aan de Brusselsesteenweg, zorgt al onmiddellijk voor problematische situaties. 
Zo is niet alleen in de Kerkstraat de verkeersstroom omgedraaid zodat het doorgaand verkeer via dit al veel te kleine straatje, wordt omgeleid, ook een deel van het Gemeenteplein, kant pastorij, moest eraan geloven (zie foto's). Men was echter uit het oog verloren dat de bussen van de Ljjn om het kwartier deze straat inrijden vanuit de richting die nu plots niet meer mag gebruikt worden.
 
De klachten stapelen zich trouwens op terwijl de werken nog niet eens begonnen zijn. De bewoners van o.a. de Wijndaalstraat, de Edmond Vandervaerenstraat, de Steenbergstraat ... hebben voor hun deur plots parkeerverbod (dag en nacht). Waar moeten al die auto's heen?
 
Los daarvan ontbreken wettelijk verplichte borden die de wijziging van de verkeerssituatie aanduiden en de bereikbaarheid van de handelaars bevestigen.
 
Op de gemeenteraad van vorige maand had CD&V, na de eerste kennismaking met het omleidingsplan, een dringende verkeerscommissie gevraagd, alvorens het plan te implementeren, omdat de problemen meer dan voorspelbaar waren. De meerderheid ging op deze vraag niet in.
 
Aangezien de werken toch minstens tot het einde van dit jaar zullen duren, zou het aangewezen zijn om dit omleidingsplan opnieuw te bekijken en de nodige correcties aan te brengen.
 
Zoals de omleiding nu is uitgetekend, wordt Hoeilaart een stuk minder leefbaar voor een grote groep Hoeilanders!
 
In de namiddag is deze gewijzigde verkeerssituatie weer ongedaan gemaakt.