Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Eerste schooldag brengt 1192 kinderen naar Hoeilaartse scholen! (fotoalbum)

maandag 01 sep 2014

Maandag 1 september - De ochtenddrukte is er weer in het centrum van onze gemeente. Dat kan ook moeilijk anders als 1192 kinderen hier schoollopen. In de Sint-Clemensschool zijn er 238 kleuters en 423 leerlingen ingeschreven. In het Groene Dal tellen ze tot vandaag 165 kleuters en 366 leerlingen. Ongeveer evenveel jongens als meisjes. Dit schooljaat biedt ook werkgelegenheid aan 66 leerkrachten e.a. krachten in de Sint-Clemensschool en 60 in het Groene Dal.
 
Meer dan de helft van de ingeschreven kinderen is anderstalig en bij de Sint-Clemensschool zijn daar heelwat Oost-Europese gezinnen bij.Niet iedereen vindt plaats in de Hoeilaartse scholen. Voor de 1ste kleuterklas zijn er bijvoorbeeld wachtlijsten. Bij het Groene Dal gaat het om acht kinderen.
 
De eerste schooldag is een ongelooflijk drukke dag met veel lawaai en uiteraard de bijhorende traantjes van kinderen die de vakantie al missen.  Al moeten wij eerlijk toegeven dat dat vandaag toch wel meeviel. 
 
Toch een woordje van bewondering voor iedereen  die in het onderwijs werkt, zo evident moet het immers niet zijn om het hele jaar in zo'n 'levendige' heksenketel zijn brood te verdienen. Gelukkig is dit voor de meeste leerkrachten een echte roeping en zijn ze super gemotiveerd. De kinderen kunnen er alleen maar beter van worden!