Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Een weekendje Davidsfonds in het GC Felix Sohie

vrijdag 26 sep 2014

Vrijdag 26 september - Het weekend van 4 oktober is het al Davidsfonds wat de klok slaat in het GC Felix Sohie. Een gevuld programma van vrijdag tot zondag met optredens, een boekenbeurs (nieuw en eindereeks), cabaret, een fototentoonstelling en proeven van de winnende kaastaart 2014 (cat. creatief) of van de traditionele. 3 dagen lang genieten van mooie muziek, literatuur en beeldende kunst.
 
Van vrij 3-10-2014 tot zo 05-10-2014
Dit jaar presenteert het Davidsfonds Hoeilaart een volledig weekend in het GC Felix Sohie met tal van activiteiten. Je maakt er kennis met de vereniging en haar werking.
 
Vrij 3-10-2014 – 20u30 (i.s.m. de cultuurdienst)
Moderne volksmuziek :Urban Trad
In 2003 namen ze voor België deel aan het Eurovisiesongfestival, waar ze tweede werden (beste resultaat na Sandra Kim)  met het lied Sanomi, een moderne folksong in een fantastietaal gezongen. Sindsdien bleef het relatief stil rond deze groep, bestaande uit zowel Vlamingen als Walen. In 2012 namen ze in de AB afscheid van hun publiek en toch staan ze opnieuw op het podium.
Wie van vlotte melodieuze en volkse muziek houdt, mag deze avond zeker niet missen.
 
Za 4-10-2014 – 20 uur
Roses of Picardy (de hits van 1914): Ann Lauwereins
Op 8 mei 2014 maakte Hoeilaart, tijdens de toneelvoorstelling van Hotel Terminus, kennis met Ann Lauwereins. Zij bracht toen enkele liedjes uit het liedjesrepertoire van rond 1914. Hits als: “It’s a long way to Tiperrary”, “Roses of Picardy, “Auf Wiedersehen” …, Haar optreden was zo overdonderend dat meteen besloten werd haar voor een avondvullend liedjesprogramma uit te nodigen.
Ann Lauwereins is de voornaamste sopraan-musical ster van Vlaanderen. Zij speelde hoofdrollen in “The Sound of Music”, “Les Misérables”, Broadway Baby, The Phantom of the Opera, West Side
Story … 
 
Zo 05-10-2014
Brussels cabaret: Smiske van Muilebeik
In het kader van het traditionele opendeurweekend van Davidsfonds Hoeilaart, brengt Smiske van Muilebeik, een echt ketje uit de Marollen, een matineeconference in het Brussels. Humor en nostalgie, dit zal de fijnproevers van het Brusselse dialect niet onberoerd laten. Het wordt een
gezellig cabaret voor wie graag lacht.
11 uur, GC Felix Sohie.
Abo 1, 2, 3 … Hoeilaart: 3,5 euro, VVK/leden: 4 euro, kassa: 5 euro.
Cultuurwaardebons kunnen gebruikt worden.
 
Info: Mia Soret, tel. 02 657 07 68,
davidsfonds@hoeilaart.be, www.hoeilaart.davidsfonds.be
 
Boekenbeurs
Een van de pijlers van Davidsfonds is het uitgebreide boekenaanbod, waarin alle leeftijden hun gading vinden. Mooie kunstboeken, boeken over reizen en geschiedenis, unieke kinder- en jeugdboeken, .. Davidsfonds Uitgeverij biedt voor het werkingsjaar 2014-2015 weer een zeer gevarieerde en verrassende keuze aan. Ga kennismaken op de opendeur en bestel je literatuur
voor de winter.
 
Eindereeks- en tweedehandsboeken
Voor spotprijzen van 2, 3, en 4 euro kan je ook mooie eindereeks- en tweedehandsboeken mee naar huis nemen.
 
Fototentoonstelling
Ook dit jaar organiseert Davidsfonds Hoeilaart een
tentoonstelling met het beste werk van zijn fotograferende leden.
 
GC Felix Sohie

Vrijdag 3 oktober, vanaf 19 uur
Zaterdag 4 oktober, vanaf 11 – 18 uur
Zondag 5 oktober, 11-18 uur
 
Info: Mia Soret, tel. 02 657 07 68,
davidsfonds@hoeilaart.be, www.hoeilaart.davidsfonds.be