Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Druiven telen meer en meer een hobby! (enkele foto's)

donderdag 12 sep 2013

Donderdag 12 september - De jaarlijkse tentoonstelling in het kasteel-gemeentehuis  geeft elk jaar opnieuw een eerlijk beeld van hoe het met de druiventeelt in Hoeilaart gesteld is. Het wordt moeilijk om voldoende fruit bij elkaar te krijgen zelfs met de hulp van de omliggende gemeenten. 
Gelukkig stijgt het aantal hobbytelers elk jaar. Een belangrijk deel van de oppervlakte van deze tentoonstelling wordt gevuld met keurfruit dat in de vrije tijd geteeld is.
 
Ondanks de grillen van de seizoenen zijn de hobbytelers er samen met de professionele serristen toch wel in gelukt om mooie en lekkere druiven klaar te stomen voor de 'expositie'.
 
Het decor wordt gevormd door oude werktuigen uit de bloeitijd van de druiventeelt en een schitterende oude postkaartententoonstelling van Jan Goossens. Wie zich een mooi beeld wil vormen van hoe Hoeilaart er in de eerste helft van de vorige eeuw uitzag, moet even tijd maken en dit weekend een bezoekje brengen.
 
Hoeilaart is er klaar voor: het 66e Druivenfestival kan niet snel genoeg beginnen.