Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Drinkwater wordt duurder

woensdag 30 mrt 2011

Op 28 maart 2011 werden de nieuwe tarieven voor het drinkwater goedgekeurd door de gemeenteraad. De tarieven voor het meerverbruik worden met 10 % verhoogd.
 
Vanaf 1 april 2011 zullen volgende tarieven worden toegepast:
 

  • eerste schijf van 15 m³ per gedomicilieerde persoon en per jaar: blijft gratis;
  • volgende schijf van 15 m³ per gedomicilieerde persoon en per jaar: 1,61 euro/m³ (voorheen: 1,46 euro/m³);
  • vanaf 31 m³: 1,66 euro/m³ (voorheen: 1,51 euro/m³);
  • vaste vergoeding: 29,75 euro/jaar (ongewijzigd). 

 In deze prijzen zijn de bovengemeentelijke en gemeentelijke saneringstaks niet inbegrepen.

 
Om drinkwater te mogen oppompen en verdelen, dient de waterdienst over een milieuvergunning klasse 1 te beschikken. Vermits de huidige vergunning in 2013 afloopt en een vergunningsaanvraag gepaard gaat met enorme formaliteiten, waaronder een hydrogeologisch onderzoek, zal de gemeente zich voor het samenstellen en indienen van het aanvraagdossier door een extern bureau laten bijstaan. Hiervoor dient een budget van 14.000 euro te worden voorzien.
 
Een andere investering die in de loop van 2011, 2012 en 2013 dient te gebeuren is het vervangen van de laatste loden leidingen in het drinkwaternet.