Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Dringend gezocht: vrijwilliger-chauffeurs

donderdag 29 aug 2013

De Mindermobielencentrale (MMC) van Hoeilaart is een initiatief van het OCMW voor inwoners die met verplaatsingsproblemen worden geconfronteerd. De centrale bestaat sinds 1 mei 1999. In de loop der jaren evolueerde het aantal ritten van 175 in 2000 tot gemiddeld 600 ritten in de jaren daarop. Het aantal mensen die een beroep doen op de MMC was bij aanvang een 25-tal mensen, en thans is dit aantal verdubbeld. De Hoeilander maakt van de MMC dus dankbaar gebruik. Het initiatief komt duidelijk tegemoet aan een reële behoefte.
 
Na al die jaren is de MMC opnieuw op zoek naar vrijwillger-chauffeurs, die een deel van hun vrije tijd voor hun medemens kunnen/willen vrijmaken. Zonder de inzet van deze vrijwilligers kan de centrale niet functioneren.
 
DE VRIJWILLIGERS
Als vrijwilliger krijg je de gelegenheid je in te zetten voor je medemens, en kom je ook heel regelmatig met heel interessante mensen in contact. Voor het werk zelf kan je rekenen op een professionele ondersteuning vanwege OCMW-medewerkers die je antwoorden geven op elke mogelijke vraag.
Bovendien kom je regelmatig samen met andere chauffeurs, en ga je deel uitmaken van een groep vrienden. Zo kwamen alle chauffeurs 21 juni 2013 bijeen om na een begeleide wandeling backstage in Planckendael nadien samen te zitten voor een etentje (zie foto).
 
DE VOORWAARDEN
In tegenstelling tot de gebruiker, mag de chauffeur ook buiten Hoeilaart wonen. De chauffeurs moeten beschikken over een rijbewijs en een eigen wagen, en ook telefonisch bereikbaar zijn.
 
DE VERGOEDING
De chauffeur bepaalt zelf wanneer hij/zij wil rijden. Voor elke gereden kilometer (dus van zodra de chauffeur thuis vertrekt, tot zijn/haar terugkeer thuis) ontvangt hij/zij op dit moment een (niet-belastbare) onkostenvergoeding van 0,3389 €.
 
DE VERZEKERING
Er is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, een Omniumverzekering en een verzekering Lichamelijke Ongevallen voorzien voor de chauffeurs én voor de gebruikers. De eigen verzekering wordt ingelicht dat de chauffeur als vrijwilliger rijdt voor derden.
 
Info:
Marc Vanthuyne
Verantwoordelijke MMC Hoeilaart
J.B. Charlierlaan 78 (1ste verdieping)
Tel. 02 657 42 41
marc.vanthuyne@ocmw.hoeilaart.be