Doek over het Lindenhof is gevallen

maandag 29 apr 2013

Maandag 29 april - Wat al maanden gevreesd werd, is sinds vandaag harde realiteit. Alle gebruikers kregen een brief in de bus waarin de beheeerraad van de vzw Christelijke Kring en pastoor Roger Nuyts van de vzw Parochiale Werken berichten dat de beslissing genomen is om het Lindenhof te sluiten. De deuren gaan definitief dicht op 30 juni 2014. Na 50 memorabele jaren ten dienste te hebben gestaan van de Hoeilaartse gemeenschap, gooien de beheerders de handdoek in de ring.
 
Vooral de vele noodzakelijke investeringen waar de nodige budgetten voor ontbreken en het gebrek aan bekwame vrijwilligers die zich ten volle willen inzetten om de zaal draaiende te houden, hebben het Lindenhof de das omgedaan.
Een dik jaar is het Lindenhof nog te huur. Wat er daarna met dit complex zal gebeuren, is nog niet beslist.Met het verdwijnen van dit socio-culturele centrum, gaat het levenswerk van een hele generatie Kajotters en KWB'ers verloren. Hoe het Hoeilaarts verenigingsleven dit verlies zal opvangen, is nog maar de vraag? Er is vandaag geen alternatief voorhanden voor de grote eetfestijnen, spelporgramma's ...
 
 Het is in ieder geval een zwarte dag voor Hoeilaart en toch durven wij de wens uitspreken dat er voor 30 juni 2014 nog een of andere oplossing uit de bus komt om dit schitterende ontmoetingscentrum een toekomst te geven waar de hele gemeenschap van kan genieten. 
 
Hieronder kan je de volledige brief downloaden!