"Den Dumberg" zette de deuren breed open (enkele foto's)

zondag 09 jun 2013

Vrijdag zette onze WoonZorgSite Den Dumberg de deuren open voor wie kennis wou maken met de verschillende diensten die er te vinden zijn. Vanaf 10 uur werden rondleidingen georganiseerd door het woonzorgcentrum, dagverzorgingscentrum en ook in de serviceflats mochten we even binnenkijken. Heel wat bezoekers waren na afloop aangenaam verrast over de ruimte, inrichting, omgeving, ... en vonden het bezoek achter de schermen zeker de moeite waard.
 
Aan het onthaal vonden we informatie over een aantal diensten die het OCMW aanbiedt. Ook het Sociaal Huis was aanwezig en zette het thema Valpreventie (één van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen) in de kijker. Met de steun van Ziekenzorg werd daarom ook de Valbus naar Hoeilaart gehaald. Een rijdende, interactieve tentoonstelling rond valpreventie waarbij de begeleider ook zorgde voor bijkomende tips om vallen in huis te vermijden... het is eens wat anders. In de namiddag werd rond dat thema ook een interessante infosessie georganiseerd maar het mooie weer lokte de aanwezigen vooral naar het terras van de cafetaria. Wie wel ging luisteren, nam zeker een paar goeie tips mee naar huis.
 
In de cafetaria, die trouwens elke namiddag open gehouden wordt door vrijwilligers, was het ook deze keer aangenaam vertoeven. Vrijwilligers zorgden ervoor dat er iets gegeten en gedronken kon worden. In de cafetaria en op het terras werd genoten van ijs of taart en was het alweer gezellig bijpraten met bewoners en bezoekers.
 
Volgende dinsdag 11 juni staat er een volgende activiteit op het programma in het WoonZorgCentrum. Mozaïek, Praatcafé Dementie Druivenstreek, is voor het eerst te gast in Hoeilaart. Klinisch neuropsychologe Marieke Verbist is er gastspreker rond het thema "draagkracht en draaglast". Het praatcafé start om 20 uur.