Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

"De Storm" waait weer over Hoeilaart (laatste kans vanavond)

zondag 31 mrt 2013

Zondag 31 maart - In november 2012 bracht Toneelgroep Reintje ee  schitterend staaltje theater met "De Storm" in een regie van Yoerie Lewijze. Op verzoek wordt deze prestatie op 12 en 13 april nog eens overgedaan. Wie "De Storm" de vorige keer gemist heeft, krijgt dus opnieuw de unieke kans om Johan Decoodt, Tom Dekock, Elke Van den Wijngaert en Wouter Vanderstraeten aan het werk te zien.De jury van "Het Landjuweel" komt ook kijken en met zijn allen duimen we voor een prima resultaat. Enthousiast publiek is van harte welkom!
 
Hier wat info over het stuk:
 
William Shakespeare. Vaak bejegend met veel égards, beschouwd als een hoge piet, als voer voor alleen hyperintellectuele die-hards. Door zij die zijn teksten schots en scheef hebben bekeken althans.
 
De Storm is èèn van de meest psychedelische stukken van ‘The Bard’. God alleen weet wat hij gerookt, gegeten, gesnoven of gedronken had toen hij het schreef, maar èèn ding is zeker : hij zag ze vast en zeker letterlijk vliegen. Een stuk vol luchtgeesten, sirenen, monsters, magie en verdwaasde schipbreukelingen.
De natuurkrachten zijn allesverwoestend en de nimfen allerbekoorlijkst. Men zou willen weten welke substanties er allemaal door William zijn aders joegen bij het neerpennen van de avonturen van deze eilandbende, want het is een trip waarbij de hersenspinsels van de gemiddelde LSD-zuigende hippie verbleken als sneeuw voor een tropische eilandzon op een blakend hete zomerdag.
 
In deze versie zal de trip absoluut zijn, de performance totaal. Vier door de wol geverfde spelers, en twee zeer hallucinante muzikanten nemen u mee op de vleugels van een subtropisch briesje vol dartele muziekjes en flukse interpretaties van een extreem uiteenlopende eilandbevolking. Het hoopje mensen van zeer diverse pluimage op deze ranke rots in de zilte zee is de ene keer van koninklijken bloede, de andere keer vol ruw primair geweld, maar telkens vol prikkels van fantasie en deugnieterij…
 
4 spelers, 15 personages, 1 eiland, 2 muzikanten, en een vlammend arsenaal aan verbeelding.
 
Een trip om nooit te vergeten!
 
Details:
Spel: Reintje met Johan Decoodt, Tom Dekock, Elke Van den Wijngaert en Wouter Vanderstraeten
Muziek: Ike Picone & Yoeri Lewijze
Regie: Yoeri Lewijze
 
Vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2013 - 20u30
Felix Sohiecentrum Hoeilaart
 
Meer info op Facebook: https://www.facebook.com/events/268160463313738