Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De klas van 1963

zondag 30 okt 2011

Maandag 31 oktober - Heelwat militaire, maar vooral vriendschappelijke nostalgie, dat kon je vorige zaterdag voelen in het Nerocafé. De "Klas van 63", het 2e Gidsen-Eskadron 2, had na 48 jaar verzamelen geblazen.

Dit  onderdeel van het Belgische leger, een tankdivisie, startte de opleiding in Leopoldsburg om dan te verhuizen naar Euskirchen in de Bondesrepubliek Duitsland. 
Het was Willy Van Reusel die het initiatief nam tot deze reünie. Hij deed er maanden over om via alle mogelijke kanalen zijn oude kameraden terug te vinden. Van de zowat dertig oud-militairen daagden er 14 op. De anderen waren jammergenoeg niet vrij en een zevental waren reeds overleden. Een van de legermakkers wat Hoeilander Alex Puttemans van op het Lindeke. Hij was het die Van Reusel de tip gaf om het Nerocafé te kiezen.
 
Natuurlijk konden op zo'n dag vol herinneringen de oude fotoalbums niet ontbreken. De slotconclusie was zoals zo vaak bij dergelijke reünies: wat gaat de tijd toch onverbiddellijk snel en hoe leuk was de kameraadschap bij "den troep"!