Foutmelding

 • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De Filip Sport fietsstage "Bella Italia"

maandag 28 mei 2012

De jaarlijkse Filip Sport fietsstage koos voor de 5de keer op rij Hotel Sarti in Riccione (Italia). Het kader, de bereidwillig-  en vriendelijkheid van Daniele en zijn team en hun professionalisme bezorgen ons telkens een onvergetelijke week.
Een verslag van de activiteiten kan men lezen op www.filipsport.com .
Hier alvast een voorproefje met het relaas van de Nove Colli:
 
Zondag 20 mei.
 
Met uitzondering van Jean-Claude, Alain, Geert, Manu en Danny (oranje en voorlaatste vertrektijd) staan we met zijn allen bij de groene nummers en dienen we als allerlaatste te starten. 6u50', het hek gaat open, ik slalom door de massa en win een vijftigtal plaatsen. De vaart zit er meteen in (38-40/u) maar ik waak erover mijn hartslag onder controle te houden. We hebben immers niet kunnen 'warmrijden'. Weinig later zie ik Alain langskomen met een aantal Italianen in zijn spoor. Ik pik in (45/u) en ga in het rood. Wanneer even later ook Maarten in zijn typische stijl (armen wijd open, neus in het stuur) langsscheert ga ik steun bieden om een selectie door te voeren en de gevreesde opstoppingen te vermijden bij de eerste klim. Het wordt echt leuk wanneer ook Marcello, Geoffrey en Chris erbij komen en we de eerste oranje nummers bijhalen. Groep 1, mooi herkenbaar aan de wit-grijze Filip Sport truitjes laat zich positief opmerken !
 
Na 28km komen we aan de voet van de eerste helling, POLENTA. Mijn Garmin vermeldt een gemiddelde snelheid van 40,6. Boven in het dorp heb ik nog Maarten en Geoffrey aan mijn zijde. Kort stuk naar beneden, terug omhoog aan 14%, terug dalen en eennieuwe stuiptrekking van 15%. Hier staat iedereen te voet, ik schiet naar rechts en balancerend in het gootje hijs ik mij voorbij allen naar boven. Identiek aan Roger de Vlaeminck op de Koppenberg in de Ronde Van Vlaanderen. Maarten en Geoffrey hebben de kans gemist en zullen 20km moeten jagen om mij terug te zien. Vooral Maarten gaat driest tekeer en ik verkies mijn eigen tempo te blijven rijden. De verbinding tussen helling 1 en 2 is tamelijk lang en ik glijd van groep naar groep. Tijdens de beklimmingen is het drummen en slalommen maar gelukkig draaien de benen vlot rond en heb ik alles onder controle. Zelfde verhaal bij 3 en 4, de Barbotto waar ik met hartslag 144 naar boven fiets. Ook in de afdalingen, mijn favoriete terrein om tijdwinst te boeken, kan ik mij niet uitleven door een teveel aan fietsers.
 
Het zal (hopelijk) beteren want de splitsing voor de 130 en de 205km komt eraan. Tijdens de aanloop naar helling 5, MONTE TIFFI, begint het te regenen. Gelukkig geen stortbui maar nat genoeg om de afdalingen met meer voorzichtigheid aan te pakken. Op naar nummer 5, PERTICARA, en 6, MONTE PUGLIANO. Schilderachtige namen en met hun 9km lengte de langsten in de rij. De voorlaatste, PASSO DEL SIEPPE, is de minst moeilijke en neem ik vandaag bijzonder vlot. Elk nadeel heeft zijn voordeel, deel 4 : door in de laatste groep te starten heb je constant mikpunten. Het zijn slechts enkelingen die mij vandaag voorbijrijden. Kathleen heeft gisteren intensief mijn rug behandeld en met succes want voor het eerst sinds 3 jaar rijd ik bijna pijnvrij en kan ik mij concentreren op het fietsen zelf. De afdaling van helling 8 is de GRILLO gevolgd door een lang verbindingsstuk naar nummer 9. Ik zie enkele bochten onder mij een groep rijden en full speed ga ik er achteraan met de bedoeling samen te kunnen fietsen in de vallei, beschut van de wind. Gelukt, op naar de gevreesde GOROLO. Hier had ik het vorig jaar knap lastig en ik bereid mij mentaal voor op de beproeving. De keuze van een 36T vooraan blijkt de goede en relatief vlot hijs ik mij naar boven, 26.00 gemiddelde. Klaar voor de finale !
 
Bovengekomen gaat het nog enkele kilometers op en af alvorens de duik naar de kust te nemen. Ik voel mij losgeslagen en ga er bijzonder fors tegenaan. Een aantal Italianen trachten tevergeefs aan te pikken. Bij de 3 bruggen die mij nog scheiden van de aankomststreep spurt ik op 52x14 naar boven en solo overschrijdt ik de meet met op mijn scherm 27.1.
 
205km • Geoffrey 07u04'47"
  
 • Maarten 07u21'40"
  
 • Filip  07u31'
  
 • Alain  07u44'40"
  
 • Manu   07u58'03"
 • Chris  07u58'44"
  
 • Marc   ?
 • Jean-Claude 09u45'24"
  
 • Danny 09u45'24"
  

 130km • Arnaud   05u01'21"
  
 • Carlos   05u28'35"
  
 • Geert   06u11'36"
  
 • Patrick  06u10'39"
  
 • Wilson   06u55'38"
  
 • Kathleen  06u55'38"
  
 • Valérie  06u55'39"
  
 • Bernard  06u55'39"