Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Daling gebruik GRATIS openbaar vervoer

dinsdag 14 feb 2012

Sinds 1 januari 2011 is onze gemeente gestopt met het aanbieden van het nulbiljet op de bussen van De Lijn. In ruil kunnen de inwoners nu genieten van een gratis gemeentekaart en van een korting van 10% op de aankoop van een Buzzy Pazz voor jongeren onder de 25 jaar.
Vroeger kon iedereen gratis de bus opstappen en maakte de buschauffeur een nulbiljet aan. Dit kwam telkens overeen met één ontwaarding.
 
Wat de Buzzy Pazz betreft is er ten opzichte van 2010 een stijging waar te nemen met 14%, of 867 abonnementen in 2011 ten opzichte van 761 abonnementen in 2010.
 
Is er effectief een daling van het gebruik van het gratis busvervoer ? Of heeft De Lijn de verwerking van de nulbiljetten in het verleden niet zo nauwkeurig uitgevoerd ?

BijlageGrootte
PDF icon De Lijn - aantal ontwaardingen.pdf37.72 KB