Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

CD&V vraagt wintertelefoon

zondag 27 nov 2011

Dit is een perstekst van CD&V Hoeilaart
 
De winter staat voor de deur en hevige sneeuwval zal naast het plezier ook zorgen voor vele ongemakken. Vooral voor onze oudere medeburgers is het een moeilijke periode. Besneeuwde of gladde voetpaden zetten hun veiligheid op het spel.

Het politiereglement verplicht dat men bij sneeuw en ijzel het voetpad moet vrijmaken. Als het glad is door ijzel, sneeuw of vorst moeten de bewoners, gebruikers en bij afwezigheid de eigenaars, het voetpad vrijmaken zodat er een veilige doorgang is voor de voetgangers.
 
Voor senioren en mindermobiele, zorgbehoevende mensen is het ruimen van winterse neerslag op het voetpad vaak een probleem. Deze mensen zijn immers vaak niet in staat om die verplichte taak zelf te vervullen en vinden soms geen familie of buren die het voetpad in hun plaats sneeuwvrij kunnen maken. Ook kunnen of durven ze vaak niet buiten komen om dringende boodschappen te doen. Verwarmingsproblemen moeten bij koud weer eveneens dringend kunnen opgelost worden. 
 
De CD&V fractie doet dan ook een oproep aan de gemeente om een “wintertelefoon” op te zetten. Op dit speciale nummer moeten senioren en mindermobiele mensen hulp kunnen inroepen om dringende problemen op te lossen die ontstaan zijn door winterse toestanden. We vragen ook aan de gemeente om initiaiteven te nemen om buurtwerking en vrijwilligerswerk hieromtrent te activeren en te ondersteunen.
 
Voorstel van beslissing
 

  1. De gemeente verklaart zich bereid om een “wintertelefoon” op te zetten waar senioren en mindermobiele mensen hulp kunnen inroepen om dringende problemen op te lossen die ontstaan zijn door winterse toestanden.
  2. De gemeente zal ook intiatieven nemen om buurtwerking en vrijwilligerswerk hieromtrent te activeren en te ondersteunen.
  3. De gemeente zal zorgen voor de praktische uitwerking hiervan.


 
Alain Borreman
Gemeenteraadslid