Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

CD&V NV-A fracties roepen extra-gemeenteraad samen (persbericht)

maandag 14 mrt 2011

PERSBERICHT VAN CD&V en NV-A fracties
 
Vandaag hebben CD&V en NV-A Hoeilaart aan de voorzitter van de gemeenteraad en aan de gemeentesecretaris van Hoeilaart gevraagd om een extra gemeenteraadszitting bijeen te roepen op woensdag 23 maart a.s.
 
CD&V en NV-A Hoeilaart stellen vast dat er de laatste weken en maanden een aantal belangrijke beslissingen op het gebied van het personeelsbeleid werden genomen door het gemeentebestuur van Hoeilaart. Een aantal van deze beslissingen houden verband met de aanwerving van nieuwe personeelsleden en ook het ontslaan van andere personeelsleden.
 
Hierbij komt ook nog dat het personeel van de gemeentelijke waterdienst op vrijdag 11 maart 2011 in staking is gegaan en het werk heeft neergelegd. Naar aanleiding van het ontslag van een collega, hebben de gemeentearbeiders voor het eerst in de geschiedenis van Hoeilaart het werk neergelegd.
 
Echter over de manier waarop dit ontslag is verlopen stellen wij, de CD&V en NV-A gemeenteraadsleden, ons toch een aantal ernstige vragen. De andere berichten die wij hierover tot nu toe hebben ontvangen spreken ook een aantal beweringen die we in de pers konden lezen tegen.
 
Ook met betrekking tot een aantal beslissingen die het gemeentebestuur recent in andere dossiers van het gemeentelijk personeelsbeleid heeft genomen, stellen wij ons verschillende vragen waar we graag een antwoord op willen krijgen.
 
Daarom vinden wij het méér dan noodzakelijk en gewenst dat de gemeenteraadsleden van alle politieke partijen zo vlug mogelijk op een correcte manier worden geïnformeerd over de beslissingen die het gemeentebestuur de laatste weken en maanden m.b.t. het gemeentelijk personeelsbeleid heeft genomen.
 
In het belang van Hoeilaart en het gemeentepersoneel is het dringend nodig om hierover in de gemeenteraad een sereen debat te voeren.