Cantuva zingt Mozarts Requiem

donderdag 04 apr 2013

Donderdag 4 april -  Drie koren slaan de handen in mekaar, Cantuva uit onze druivenstreek , het Kamerkoor Carmina uit Meise en Bryghia Cantat uit Brugge. Zij vertolken samen het welbekende Requiem van Mozart (KV626-1791. Het Kamerorkest Chapelle de Lorraine, met Bert van Laethem als concertmeester, neemt de insrtrumentale begeleiding voor haar rekening.
Hilde Coppé, sopraan, Annelies Dille, mezzo sopraan, Jan Caals, tenor en Jan Van der Crabben, bas zijn fantastische solisten van eigen bodem en zullen ons begeesteren met hart en ziel.
 
‘In 1787 schreef Mozart aan zijn vader Leopold: 'Ik ga nooit naar bed zonder eraan te denken dat ik er de volgende dag niet meer zal zijn. En toch zal niemand van mij kunnen zeggen dat ik in de omgang nors of somber ben'. Deze balans tussen het ernstige thema en de hoopvolle verwachting, vindt men in dit Requiem duidelijk weerspiegeld.
Het vocale deel wordt ingeleid met het Ave verum corpus (KV 618-1791)) een koorwerk voor strijkers en orgel. Mozart componeerde dit werk tijdens het schrijven aan zijn opera Die Zauberflöte. Hij droeg het op aan zijn vrouw Constanze die zwanger was van hun zesde kind, zes maanden voor zijn dood.
Het zeer bekende Requiem van W.A. Mozart zal voorafgegaan worden door enkele kleinere instrumentale parels van de componist o.a een Kirchensonate en een Salzburger Symphonie .
 
Concertinfo
 
Zondag 28 april 2013 om 15 u in de grote zaal van het Konkinklijk Conservatorium van Brussel, organisatie Cantuva Druivenstreek.
 
Dit concert is ook nog te beluisteren op:
26 april in Vilvoorde om 20u30, info en tickets http://www.carmina.be
27 april in Lissewege om 20u , info en tickets http://www.bryghia-cantat.be
 
Tickets voor Brussel
20 Euro aan de kassa, kinderen jonger dan 12 jaar gratis
18 Euro in voorverkoop vanaf 5 november bij de leden van Cantuva
Ook bij de volgende dagbladhandelaars:
Hoeilaart: DOMINO, Gemeenteplein 2
Overijse: DE STANDAARD BOEKHANDEL, Stationsstraat 15
Huldenberg: ’T BOEKENWINKELTJE, Gemeenteplein 22
 
Info
www.cantuva.be
02/657 26 27 of 02/6573919 of 02/6879093