Bezoek aan Luik was topper (fotoalbum)

zondag 03 jun 2012

Zondag 3 juni - Met de autobus naar Luik is iets meer dan een uur rijden. Dat is wat het Davidsfonds met zo'n 40 dorpsgenoten, zaterdag deed, om een zonnig bezoek te brengen aan een van de belangrijkste steden van Wallonië.
Het nieuwe treinstation van Guillemins was de eerste stopplaats. Een schitterend mooi gebouw, maar je kan je toch wel de vraag stellen of €500 000 000 op deze manier uitgeven, wel verantwoord is, wetend dat er nog zoveel renovatiewerken in Luik nodig zijn, die zoveel mensen aan een beter leven zouden kunnen helpen. Het doet me een beetje denken aan de tijd van de grote paleizen en kathedralen tijdens het 'ancien régime': alles voor het prestige of het 'boven zijn stand leven'.
 
Een ding is zeker, we zullen dit station met zijn allen in dit land nog vele jaren afbetalen. Het stemt tot nadenken.
 
Na een bezoek aan 's werelds mooiste doopvont en een gegidste wandeling door Luik werd een ding duidelijk: dit is een mooie stad met een rijke geschiedenis maar er is nog zeer veel werk aan de winkel om gebouwen en pleinen in conditie te krijgen, al is er de voorbije jaren reeds hard aan gewerkt.
 
Het was alweer een toffe uitstap.
 
Foto's: JanVA