Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Arthur Beelen vecht voor goud, maar wint zilver!

zondag 27 feb 2011

Zaterdag 26 februari vond in Ronse het Belgisch jeugdkampioenschap Judo plaats. De top 4 van de Vlaamse en Franstalige judo federatie streden hier om de Belgische titel.
 
Door forfait van zijn tegenstander in de eerste ronde (of kwartfinale zoals je wil)  stootte Arthur automatisch door naar de halve finale die hij demonstratief won (met ippon na een houdgreep). In de finale vocht hij tegen Jelko Maes van de Topsportschool Antwerpen. Op de Vlaamse kampioenschappen 2 weken geleden won Arthur vlot van deze tegenstander, maar dit maal werd Arthur ernstig gehinderd door krampen in de onderarm en moest hij het onderspit delven. Hij werd dus vicekampioen van België in zijn categorie (-15 jarigen met een gewicht van minder dan 66kg) mocht op het tweede schavotje staan en kreeg de zilveren medaille.
 
De prestatie van Arthur is des te verdienstelijk omdat nog nooit in de geschiedenis van de judoclub van Hoeilaart – Club Budo Noki Hoeilaart -  een judoka van hier zo’n hoge onderscheiding kreeg. Deze prestatie is niet alleen het resultaat van persoonlijk talent maar ook van 6 jaar regelmatig trainen op kracht, lenigheid, reflex, concentratie en uithouding.
 
Een welgemeend proficiat aan Arthur en aan de Hoeilaartse judoclub. Een warm applaus ook voor Johan, de trainer van Arthur Beelen.