Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Architectuur in Rome

woensdag 01 sep 2010

Dit najaar richt de cultuurraad van Hoeilaart een lessenreeks in rond bouwkunst. In deze derde reeks van vier avonden wordt Rome als machtscentrum onderzocht.
 
In het Oude Rome wordt het christendom staatsgodsdienst. Met de val van het West-Europese Romeinse Rijk kantelt het machtscentrum naar onze gebieden. Noodgedwongen valt men terug op de kerk als enig nog gestructureerd en georganiseerd geheel. In de renaissance met ‘L’uomo è modello dello mondo’ en in de barok met ‘Roma triumphans’ is Rome terug de “hoofdstad” van de wereld.
  
In de uiteenzettingen wordt vooral aandacht geschonken aan de invloed hiervan op de bouwkunst over een periode van meer dan 1500 jaar. Wat bestaat nog uit het Oude Rome? Waren de middeleeuwen duister? Welke invloed heeft de gewijzigde wereldvisie van de renaissance op de bouwkunst? Waarom contrareformatie en barok?
 

Deze reeks gaat door op 4, 11, 18 en 25 oktober 2010 telkens om 20 uur in zaal Hof Terheyde van de kasteelhoeve. Lesgever is Chris Verhaegen.

Deelnameprijs: 15 euro, syllabus inbegrepen. 
 
Inschrijven: secretariaat Cultuurraad Hoeilaart, p/a dienst Cultuur en Toerisme, tel. 02 657 05 05, e-mail: cultuurraad@hoeilaart.be.