Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

25 jaar wereldwinkel Hoeilaart

zondag 16 okt 2011

Zondag 16 oktober - Voor wie zich betrokken voelt tot de Hoeilaartse gemeenschap was het gisteren een drukke dag. Tussen alle opendeurdagen en verwenmomenten door, vierde Oxfam Wereldwinkel Hoeilaart zijn 25st verjaardag met een glaasje Fair Trade schuimwijn en veel lekkere proevertjes.
 
Wereldwinkel was ooit een initiatief, gestart vanuit de parochieraad, en had in de begindagen een kleine ruimte ter beschikking in de oude chirolokalen naast de pastorij. Jaren later vond hij een onderkomen in de oude bibliotheek voor het Felix Sohiecentrum.
 
Het steeds groeiende succes en meer en meer producten, noodzaakten een aangepast lokaal en zo belandde Wereldwinkel enkele jaren geleden op de huidige locatie achter de kerk.
 
Vandaag is Wereldwinkel 26 uur per week open. Het initiatief wordt gedragen door 21 vrijwilligers en wordt gesteund door de Gemeentelijke Raad van Ontwikkelingssamenwerking.
 
Het gaat hem bij de Wereldwinkel niet enkel om de verkoop van eerlijke producten (ook AD Delhaize heeft inmiddels een aanbod Fair Trade producten), maar ook om onze gemeenschap te informeren over de problematiek van het zuiden en zoveel mogelijk Hoeilanders te sensibiliseren om bij te dragen tot oplossingen.  
 
Dat Wereldwinkel vandaag, op de 25ste verjaardag, nog steeds medewerkers telt van het eerste uur, bewijst de gedrevenheid van hun engagement. Het gamma producten is in die tijd  kwalitatief enorm gegroeid en kan de concurrentie met de gewone markt gemakkelijk aan.Hoogtijd dus om Wereldwinkel te ontdekken.
 
Openingsuren: di, woe, vrij, zat 10-12u & 14u - 18u en zon 10u - 12u
 
Een dikke proficiat aan de hele ploeg!