Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

1184 kinderen naar Hoeilaartse scholen

donderdag 01 sep 2011

403 kleuters en 781 lagere schoolkinderen trokken vanmorgen , vaak met een nieuwe boekentas en pennenzak, naar een van onze beide kleuter- en basisscholen.
 
De Sint-Clemensschool heeft vandaag 218 kinderen ingeschreven voor het kleuteronderwijs en daar komen in de loop van het schooljaar nog.een dikke zestig kinderen bij.
 
Het Groene Dal verwelkomde vanmorgen 185 kleuters en dat worden er in de loop van het schooljaar een dikke 240.
 
Voor het lager onderwijs staat de teller in beide scholen bijna gelijk. De Sint-Clemensschool telt 391 kinderen, het Groene Dal 390, maar dit zijn voorlopige cijfers want de eerste dagen van het schooljaar is het zicht op wie nu uiteindelijk is komen opdagen niet altijd duidelijk. Vaak schrijven ouders hun kinderen in diverse scholen in en kiezen pas op het laatst waar hun hardedief nu uiteindelijk school zal lopen.
 
De Vrije Basisschool Sint-Clemens zit overvol en heeft een wachtlijst van 13 kinderen voor wie jammergenoeg geen plaats meer is. Ook Het Groene Dal heeft verscheidene volverklaarde klassen.
 
De verscheidenheid aan nationaliteiten groeit nog steeds en het aantal anderstalige kinderen zit in sommige klassen boven de 40%. De grootste groep anderstaligen blijven de Belgische Franstaligen.
 
De beide scholen zitten met plaatsgebrek maar de reeds jaren ingediende bouwdossiers wachten op groen licht van het ministerie. Aangezien dit bijna overal in Vlaanderen een probleem is, zal het nog wel even duren voor de budgetten beschikbaar zijn.
 
Gelukkig drijven beide scholen op het enthousiasme en de werkkracht van hun directie en leerkrachten zodat onze Hoeilaartse kinderen onderwijs kunnen genieten van de bovenste plank.

Hoeilander.be wenst iedereen een succesvol nieuw schooljaar!