11 novemberviering op een dieptepunt

maandag 11 nov 2013

Maandag 11 november - De herdenking van de gesneuvelden van Wereldoorlog I zit al enkele jaren in het slop en het gaat van kwaad naar erger. Dat staat in schril contrast met wat je vandaag op TV kon zien vanuit Ieper en de vele andere plaatsen in het land. 11 november zou een feestdag van, een hulde aan de vrede moeten zijn, maar daar is in Hoeilaart weinig van terug te vinden.

Al zeven jaar zegt de burgemeester in zijn toespraak dat het moet veranderen,  doet hij een oproep om deze dag in ere te herstellen, maar verder dan woorden is het nog niet gekomen. Wat vandaag van deze plechtigheid overblijft is de naam niet waardig.
 
Volgend jaar starten de herdenkingen van 100 jaar W.O.I. Doen wij op deze manier verder? Is dit het beste wat Hoeilaart te bieden heeft?
 
Het is de hoogste tijd dat we met zijn allen in actie schieten want één dag per jaar voorbehouden aan en stilstaan bij VREDE, is het minste wat al die jonge mensen verdienen, die lang geleden, in de meest erbarmelijke omstandigheden, hun leven offerden voor een vrije wereld. Onze jeugd heeft het nodig actief betrokken te worden bij deze thematiek, bij deze plechtigheid.
 
Het dieptepunt is bereikt! Dat heeft een voordeel. Dieper kan je niet vallen. De toekomst kan alleen maar beter. Wie neemt het initiatief?