Reintje Jeugd tovert er weer op los (fotoalbum)

vrijdag 21 apr 2017

Als het op kleurrijke schmink en prachtige kostuums aankomt,  dan zit je bij toneelgroep Reintje altijd goed. Dat was vrijdagavond op de première niet anders. De afdeling Jeugd presenteerde immers haar nieuwste productie: "De Rare Tovenaar", een bewerking van 'The Wizard of Oz" in een regie van kervers vader, Tom Dekock, die in de laatste weken assistentie kreeg van Peter Decoodt. De 'Judy Garland' van dienst, Dorothy, werd gespeeld door Sara Vanderoy en zij zette meteen een bijzonder puike prestatie neer.  Niets zo aanstekelijk als het enthousiasme en de spontaniteit van jeugdtoneel.

21 acteurs, 7 dansers (showteam Deadline Dance) een zangeres en een pianiste nemen je anderhalf uur mee op reis naar het land van Oz waar het prachtige, klassieke verhaal zich vlot en gretig ontvouwt. De vogelverschikker, de blikken man en de laffe  leeuw zjn figuren die al sinds hun ontstaan in 1900 tot eeieders verbeelding spreken en de acteurs de mogelijkheid bieden om de rol van hun leven te spelen. Lena Kegels, Ana-Louisa Kunnen en Nora Van der Elst kwijten zich prima van hun taak, net als tovenaar Mats Van der Elst en de heksen, Cate Battheu en Kaat Verhaeghe.  

Toneel spelen is in de eerste plaats genieten en plezier maken en dat kon je zo van de gezichten aflezen. Knap werk dat ook zaterdagavond voor een volle zaal zal zorgen.

Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar bij Mimi's Optiek op het Gemeenteplein.

Een dikke proficiat voor alweer een mooie toneelproductie met een speciale vermelding voor de schmink- en kostuumafdeling. 

Nog een kleine, positief bedoelde opmerking: al is een week bijzonder kort om de volledige productie premièreklaar te krijgen, toch zou deze "De Rare Tovenaar" er enorm bij winnen indien extra aandacht besteed was aan de belichting. De immense inspanningen van schmink en kostuums verliezen immers wat van hun kracht en dat is jammer. Kwaliteit zit hem in de details en op het vlak van de belichting kan zeker nog een tandje bijgestoken worden. 

Foto's: JanVA