Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Acteurs leveren mooie collectieve prestatie in 'Toutvabien' (fotoalbum)

zondag 25 okt 2015

Met het toneelstuk 'Toutvabien' zocht toneelgroep Reintje - jongvolwassenen het dit jaar in de wereld van de loverboy's en de gedwongen prostitutie. Een thema dat actueler is en dichterbij dan je zou durven vermoeden. De 'loverboy's' die kwetsbare meisjes aan de schoolpoorten in onze steden verleiden om ze dan in te schakelen in duistere prostitienetwerken waar de meisjes gevangen te zitten, waren deze zomer nog diverse keren 'hot news'. Geen vrolijk onderwerp dus. Timo Fannoy en Joris Dergez, de regisseurs, schreven het stuk, dat zich afspeelt in de Brusselse hoerenbuurt, samen met de acteurs: een kijk in het leven van Emma (Sara Glorieux) die gedwongen terecht komt in deze perverse en gewelddadige wereld.

Geen gemakkelijke opdracht voor de cast, bestaande uit Liesbeth Vanderlinden, Tine Bergiers, Bram Coppens, Pieter Rowies, Natascha Pierlé, Laura Kunnen, Sara Glorieux, Jonatha Van Haudenhuyse, Thierry Hubert, Aurélie Vanstallen en Leen De Rudder. Het minste wat je kan zeggen is dat deze talentrijke groep zich echt gesmeten heeft om dit onderwerp geloofwaardig op de planken te brengen, wat en ook echt is gelukt. Een speciale vermelding, zonder twijfel, voor Sara Glorieux, die er schitterend in slaagt een heel spectrum aan emoties, van vreugde tot paniek en hopeloosheid, neer te zetten. Maar ook een pluim voor de andere actrices die het hebben aangedurfd deze rollen te spelen. Ook de pooiers van dienst mochten er best wezen. Het publiek kon zoveel acteerenthousiasme best smaken.

Het verhaal zelf was inhoudelijk misschien wat mager om al dit talent voldoende kansen te geven. De vele decorwissels boden een mooie sfeeropbouw maar kwamen het ritme niet altijd ten goede. Het slot kwam bij tal van toeschouwers wat onverwacht.

Kort samengevat: een prima prestatie van de acteurs die opnieuw overtuigen. Er stond veel kwaliteit op de planken. Toneelgroep Reintje mag met over de 500 toeschouwers terugblikken op een succesvole productie. Proficiat. Wij kijken vol verwachting uit naar de volgende productie.

Foto's: JanVA