Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Het leven in Hoeilaart wordt andermaal duurder (persbericht).

dinsdag 29 mrt 2011

Persbericht ingezonden door CD&V Hoeilaart
 
Op de gemeenteraad van 28 maart 2011 werd het tarief voor ons drinkwater weer fors verhoogd. Zoals in het verleden is er een vrijstelling van 15m3 per gedomicilieerde persoon en per jaar en betaalt men per m3 vanaf de 16de m3, 1,61 euro in plaats van 1,51. Vanaf de 31ste m3 wordt dat zelfs 1,66 euro per m3.
 
Maar hier houdt de kostprijs voor elke Hoeilander niet op. De Open VLD – PW meerderheid heeft er immers sinds 2006 voor gezorgd dat elke Hoeilander per 3 water een bijkomende bijdrage moet betalen aan de gemeente, naast een zogenaamde bovengemeentelijke bijdrage en dus naast de prijs voor het water zelf. Deze bijdrage wordt betaald vanaf de 1ste liter verbruik.
 
Reeds in het verleden berekende Eddy Boydens, fractieleider voor CD&V, al dat de prijs per m3water boven de 15m3 in de afgelopen vijf jaar heel wat gestegen is.De huidige meerderheid is er in geslaagd om sinds 2006 een verhoging van de waterprijs door te voeren van meer dan 60%. Water is één van de basisbehoeften van alle gezinnen.  De hoogte factuur neemt een belangrijke hap uit het gezinsbudget.
 
In 2007 bracht de saneringsbijdrage voor de gemeente ruim € 117.000,00 op, in 2007, € 340.000,00, en in 2009, € 328.000,00. 
 
Met de verhoging van de waterprijs  van 10 % wil de gemeente vanaf 1 april 2011 de kosten van de waterwinning in evenwicht brengen. Daarmee gaat ook de bijkomende opbrengst van de gemeente weer omhoog. Wat men dus in december aankondigde – een verlaging van de onroerende voorheffing – is goed voor eigenaars van onroerende goederen; wat de gemeente aan deze mensen dus geeft, gaat ze nu bij alle anderen terughalen. De ganse gemeenschap betaalt dus een belastingvermindering voor een beperkte groep. CD&V betreurt dergelijke belastingpolitiek die slecht een beperkt deel van de bevolking ten goede komt, en zeker niet de zwaksten.
 
Klik hieronder voor de vergelijkende tabel.

BijlageGrootte
PDF icon drinkwater vergelijkende tabel.pdf24.04 KB