World Fair Trade Day Fietstocht

13 mei 2017, 10:00

Locatie: Gemeenteplein - Wereldwinkel

Organisator: Wereldwinkel

Op 13 en 14 mei gaan duizenden vrijwilligers en sympathisanten van Oxfam-Wereldwinkels fietsen en kilometers verzamelen om de afstand tussen producenten in het Zuiden en de politici hier te verkleinen, zodat hun stem toch in het politieke debat wordt gehoord. Met de fietstochten brengen we de stem van het Zuiden letterlijk naar de onderhandelingstafel. Zo willen we een halt toe roepen aan een beleid dat de ontwikkelingskansen van producenten in het Zuiden ernstig schaadt. Het huidige ontwikkelingsbeleid is zo vormgegeven dat wat met de ene hand gegeven wordt, met de andere hand weer wordt weggenomen. Het is alsof we producenten in het Zuiden eerst leren fietsen om hen nadien stokken in de wielen te steken. 

De wereldwinkel van Hoeilaart organiseert haar fietstocht op 13 mei.

Wij vertrekken van onze winkel in Hoeilaart en doen de andere wereldwinkels van de streek aan: Overijse,Tervuren en Kortenberg. Het parcours loopt over 2 lussen : een eerste lus tussen Hoeilaart, Overijse en Tervuren. Een tweede lus tussen Kortenberg en Tervuren. Elke lus is ongeveer 30 km. Je kan zo beide combineren tot een grote fietstocht van ongeveer 60 km. Tussen 12u en 15u wordt er gratis een picknick aangeboden in Pachthof Stroykens in Duisburg.

Bij vertrek aan de wereldwinkel van Hoeilaart (vanaf 10 uur) krijgt iedereen een routeplan en een stempelkaart. Bij elke wereldwinkel die je bezoekt, krijg je een stempel. Het is de bedoeling dat de deelnemers zoveel mogelijk stempels verzamelen.

Graag op voorhand inschrijven voor 8 mei bij de wereldwinkel, Gemeenteplein 20, 02 657 75 25 – hoeilaart@oww.be

1591 keer gelezen