Week van de Fairtrade!

07 okt 2020, 10:00 tot 17 okt 2020, 18:00

Locatie: Wereldwinkel - Gemeenteplein

Organisator: Oxfam Wereldwinkel

Tijdens de Week van de Fair Trade (7 t.e.m. 17 oktober) pakt de fairtradepionier in België, Oxfam-Wereldwinkels uit met een campagne vol promoties en strijden ze voor een eerlijke en duurzame chocoladesector met mensenrechten en milieu in de hoofdrol. Bij Oxfam-Wereldwinkels vind je het grootste assortiment fairtradeproducten in ons land. De promoties moeten een nog breder publiek laten kennismaken met het uitgebreide assortiment. 

“De promoties zorgen niet voor lagere prijzen voor de boeren. Integendeel. “Eerlijke prijzen zijn de basis van duurzaam voedsel en van duurzame producten. Als een boer geen eerlijke prijs ontvangt, kan hij/zij niet op een duurzame manier produceren,” zegt Mieke Willems, directeur Fair Trade bij Oxfam.

In de chocoladesector zijn te lage prijzen bittere ernst. Door de lage prijzen kunnen de meeste cacaoboeren zelfs niet voorzien in de meest essentiële uitgaven, zoals voedsel en huisvesting. Daarom zijn eerlijke prijzen een kwestie van mensenrechten en roept Oxfam alle chocoladebedrijven op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Oxfam roept niet alleen, maar steekt ook zelf de handen uit de mouwen. 

Met een Bite to Fight-reep van Oxfam weet je dat de cacaoboer een eerlijke prijs en de ondersteuning krijgt om op een duurzame manier te produceren. Tegelijk ondersteun je de strijd om de volledige chocoladesector te veranderen en eerlijke prijzen te garanderen aan alle boeren.

Zorgplicht

Oxfam ijvert voor een wet die over alle sectoren heen, respect voor mensenrechten en milieu de norm moet maken. Een zogeheten zorgplichtwet verplicht bedrijven om mensenrechten en milieu te respecteren in hun volledige keten en moet het mogelijk maken om hen de (spreekwoordelijke) rekening te presenteren, wanneer er toch schade of schendingen zouden voorvallen. Oxfam wil daadkrachtige actie van onze Belgische en Europese beleidsmakers. 

Zeg het met een cartoon

Om de campagne te ondersteunen werkt Oxfam samen met 4 illustratoren en cartoonisten.Niet nu Laura, Lectrr, Chrostin en MAT zorgen elk voor een cartoon. De cartoons zijn te zien in de deelnemende Oxfam-Wereldwinkel en op de website. In de winkels kunnen klanten volledig corona-proof hun favoriete Oxfam-producten in promotie inslaan en favoriete cartoon kiezen. Van elke cartoon kunnen tien gesigneerde exemplaren gewonnen worden tijdens de Week van de Fair Trade.

Beleef de Week van de Fair Trade in de Wereldwinkel van Hoeilaart.

Kom eens langs, maak kennis met ons assortiment food en non-food en geniet van de vele promoties. Bovendien kan je op zaterdag 17 oktober tussen 10 en 18 uur even rusten op het terras voor de wereldwinkel en een lekker glas fairtrade fruitsap, wijn en bier drinken tegen democratische prijzen. Ons terras is uiteraard in openlucht en coronaproof!

Oxfam-Wereldwinkel Hoeilaart – Gemeenteplein 20 – 02 657 75 25 – hoeilaart@oww.be

Openingsuren :

Dinsdag – woensdag – vrijdag – zaterdag : van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur

Zondag : van 10 tot 12 uur

Op zaterdag 17 oktober is de wereldwinkel open doorlopend van 10 tot 18 uur

704 keer gelezen