Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vrouwelijke componisten op vrouwendag!

08 mrt 2015, 11:30

Locatie: GC Felix Sohie (cafetaria)

Organisator: Ruusbroeckoor

Vrouwelijke componisten, er zijn er wel wat geweest al hadden ze het moeilijk om uit de schaduw van hun mannelijke collega's te komen. Denken we maar aan Nannerl, de zus van Mozart. Je zou nochthans kunnen verwachten dat vrouwen even creatief en geniaal kunnen zijn. Je moet natuurlijk de tijd meehebben. Om voor eens komaf te maken met het vooroordeel dat muziek mannelijk is, organiseert het Ruusbroeckoor op zondag - vrouwendag, een mooi aperitiefconcert in de schouwburg van het GC Felix Sohie. Laat je verleiden!

Heather Charlton, de vaste begeleidster van het Ruusbroeckoor, is Nieuw-Zeelandse. De muziek bracht haar naar Europa. Ze studeerde klavecimbel in Den Haag en Antwerpen, orgel in Brussel. Op 8 maart 2015, Internationale Vrouwendag, gaat ze voor pianowerken van vrouwelijke componisten: van Marianna Martines, Fanny Mendelssohn, Cécile Chaminade, Clara Wieck-Schumman en Elisabeth-Claude Jacquet de la Guerre. 

Met Heather aan de piano, zingt het koor het suffragettelied March of the women, liederen van Fanny Mendelssohn en Johanna Kinkel en liederen waarin de vrouw centraal staat.

Klik hier voor een Nocturne van Clara Schumann.

1482 keer gelezen