Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

VANAVOND! Nacht van de Geschiedenis - De wereld van Felix Sohie

24 mrt 2015, 20:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Davidsfonds

Op dinsdag 24 maart organiseert het Davidsfonds overal in Vlaanderen de “Nacht van de Geschiedenis”. Dit jaar is het thema: “De boer op”. Omdat het dit jaar precies 150 jaar geleden is dat Felix Sohie zijn eerste serre bouwde te Hoeilaart, greep het Davidsfonds deze gelegenheid aan om een panelgesprek te organiseren rond Felix Sohie, zijn familie, zijn karakter, zijn werkwijze, zijn rijkdom, zijn succes … Hoe zag de druiventeelt er in die eerste jaren uit en in hoeverre verschilde die van wat later in de twintigste eeuw gepresteerd werd. Welke kwaliteit hadden zijn druiven, hoeveel verdiende hij …

Er is veel over de vader van het Glazen Dorp dat we nog niet weten. Daarom brengt het Davidsfonds alle knappe koppen die iets over Felix Sohie kunnen vertellen samen in een panel en gaan we op ontdekkingstocht. Onder hen Michel Erkens (Hoeilaartse heemkundespecialist en schrijver van diverse artikels over Felix Sohie en de druiventeelt),  Mark Pieters (verre nazaat van Felix Sohie en schrijver van o.a. “De berg van de gebroeders Sohie” en  “De reizen van de familie Sohie) en Francis Stroobants (samensteller van de encyclopedie van de Brabantse druiventeelt onder glas”. Daarnaast ook enkele zeer ervaren serristen, Norbert Vanherentals en Frans Van Orshoven, die de teeltmethoden van Felix Sohie goed kunnen inschatten. Het panelgesprek wordt geleid door Jan Van Assche.

Bent u ook nieuwsgiering? Aarzel dan niet en koop je toegangsticket bij de cultuurdienst in het GC Felix Sohie.

Noteer de datum: dinsdag 24 maart om 20u in het GC Felix Sohie.

1654 keer gelezen