Van Klassiek tot Jazz. Pianovirtuoze , Lubov Barsky, geeft aperitiefconcert in Hoeilaart

25 nov 2018, 11:00 - 12:30
play video

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Cultuurraad i.s.m. het Davidsfonds en de dienst Vrije Tijd.

Wie uitkijkt naar een uniek aperitiefconcert, komt op zondag 25 november 2018 om 11 uur zonder twijfel aan zijn trekken. De cultuurraad, i.s.m. met het Davidsfonds, brengt de Oekraïense pianiste , Lubov Barsky, naar het GC Felix Sohie voor een schitterende muzikale reis, van licht klassiek tot jazz.

Haar passage tijdens ‘I Love Musicals’, eind september tijdens het cultuurweekend van het Davidsfonds, was zo verrassend en buitengewoon dat, op vraag van talloze aanwezigen, onmiddellijk opnieuw contact gelegd werd met haar. Ditmaal niet als begeleidingspianiste maar voor een soloconcert zodat haar virtuositeit en ongewoon spectaculair improvisatietalent alle vrijheid zou krijgen.

Vooral haar improvisatie rond thema’s van Scott Joplin en George Gerswin deden vele monden letterlijk openvallen. Een pianiste zoals Luba, da’s een ervaring uit de duizend.

Op het programma staat werk van E. Grieg (o.a. fragmenten uit de Peer Gynt suite), F. Chopin, M. Ravel, F. Lizst, Manuel de Falla en vooral ook tal van improvisaties. Lubov Barsky is bijzonder talentvolle pianiste met internationale allure. Dit aperitiefconcert is een unieke gelegenheid om deze virtuoze dame aan het werk te zien aan een bijzonder democratische prijs.

Klik hier voor een tweede fragment: een Gershwin improvisatie

Kaarten GC Felix Sohie: 

  • VVK: €6
  • KASSA: €7
  •  Zondag 24 november 2018 om 11 uur.
  • GC Felix Sohie – schouwburg
  • Organisatie: cultuurraad i.s.m. het Davidsfonds

Wat meer info:

Lubov (Luba) Barsky werd geboren in de Sovjet Unie (Mariopul, Oekraine). Van 1986 tot 1991 studeerde aan de Rimsky-Korsakovschool voor begaafde kinderen in Sint-Petersburg. Ze emigreerde naar Israel, en studeerde bij Arie Vardi aan de Rubin Muziekacademie in Tel-Aviv. In 2002 volgde ze klassen bij Boris Petrushansky in Genua. 

In 2005 haalde ze haar hoger diploma aan het Conservatorium te Brussel bij Eugenie Mogilevsky, en haar master in het conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko. Ze speelde haar debuut op 7-jarige leeftijd met het Donetsk Philharmonic Orchestra. 

Ze won verschillende internationale wedstrijden in Italië, Polen, Israel en Nederland. Barsky speelde met het Symfonisch Orkest van het Conservatorium van Gent, Brescia Philharmonic Orchestra, Ashdod Chamber Orchestra, ‘Music cords’ e.a. Ze is nu voornamelijk actief in de kamermuziek. In 2001 vormde ze het duo ‘Ernest Bloch’ met de violist Igol Braslavsky. Als duo namen ze deel aan de meest prestigieuze festivals ter wereld. In 2008 richtte ze het Brussels Piano Quartet op.

1272 keer gelezen